Jokių parduotuvinių tartalečių – pagrindą padarote iš paprastos duonos per kelias minutes. Atrodo įspūdingai, o skonis – dar geriau.
Reikės
Įdarui:
- 400 g šviežių pievagrybių
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 šaukštai grietinės
- Žiupsnelis muskato riešuto
- Druskos, pipirų
Krepšeliams:
- 12 riekių minkštos baltos duonos
- 70 g sūrio
- 6 pomidorų čeri (perpjauti per pusę)
- Žalumynų papuošimui
Kaip gaminti
Įdaras
Svogūną ir pievagrybius supjaustykite smulkiai. Kepkite keptuvėje su aliejumi vidutinėje ugnies temperatūroje apie 10 minučių, kol skystis išgaruos.
Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite grietinę ir muskato riešutą. Pakaitinkite dar porą minučių. Įdaras paruoštas.
Krepšeliai
Kol kepasi grybai, paruoškite krepšelius:
- Duonos riekeles stipriai iškočiokite kočėlu – jos turi tapti plonos ir elastingos
- Išpjaukite apskritimus (apie 10 cm skersmens)
- Sudėkite į keksų formelę ir pirštais suformuokite krepšelio formą
- Kepkite orkaitėje 180°C 5 minutes – duona turi šiek tiek patvirtėti
Surinkimas
Į apkeptus krepšelius sudėkite grybų įdarą (po 2–3 šaukštelius). Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir uždėkite po pusę pomidoro čeri.
Kepkite orkaitėje 180°C dar 10–12 minučių. Stebėkite, kad duonos kraštai neprisviltų.
Patiekimas
Iškart perkelkite į lėkštę, papuoškite šviežiais žalumynais ir patiekite karštus.
Šalti jie irgi skanūs, bet karšti – nepalyginamai geriau.
Patarimai
- Duona – rinkitės minkštą, šviežią. Sausa duona lūžinės formuojant.
- Grybai – galite naudoti ir šampinjonus, ir miško grybus.
- Sūris – tinka bet koks lydantis sūris: gouda, edamas, čederis.
- Iš anksto – įdarą galite paruošti dieną prieš. Krepšelius formuokite ir kepkite prieš pat patiekimą.
Išeiga: 12 krepšelių





