Duonos krepšeliai su grybais: užkandis, kuris dingsta nuo stalo per minutes

Screenshot

Jokių parduotuvinių tartalečių – pagrindą padarote iš paprastos duonos per kelias minutes. Atrodo įspūdingai, o skonis – dar geriau.

Reikės

Įdarui:

  • 400 g šviežių pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 šaukštai grietinės
  • Žiupsnelis muskato riešuto
  • Druskos, pipirų

Krepšeliams:

  • 12 riekių minkštos baltos duonos
  • 70 g sūrio
  • 6 pomidorų čeri (perpjauti per pusę)
  • Žalumynų papuošimui

Kaip gaminti

Įdaras

Svogūną ir pievagrybius supjaustykite smulkiai. Kepkite keptuvėje su aliejumi vidutinėje ugnies temperatūroje apie 10 minučių, kol skystis išgaruos.

Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite grietinę ir muskato riešutą. Pakaitinkite dar porą minučių. Įdaras paruoštas.

Krepšeliai

Kol kepasi grybai, paruoškite krepšelius:

  1. Duonos riekeles stipriai iškočiokite kočėlu – jos turi tapti plonos ir elastingos
  2. Išpjaukite apskritimus (apie 10 cm skersmens)
  3. Sudėkite į keksų formelę ir pirštais suformuokite krepšelio formą
  4. Kepkite orkaitėje 180°C 5 minutes – duona turi šiek tiek patvirtėti

Surinkimas

Į apkeptus krepšelius sudėkite grybų įdarą (po 2–3 šaukštelius). Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir uždėkite po pusę pomidoro čeri.

Kepkite orkaitėje 180°C dar 10–12 minučių. Stebėkite, kad duonos kraštai neprisviltų.

Patiekimas

Iškart perkelkite į lėkštę, papuoškite šviežiais žalumynais ir patiekite karštus.

Šalti jie irgi skanūs, bet karšti – nepalyginamai geriau.

Patarimai

  • Duona – rinkitės minkštą, šviežią. Sausa duona lūžinės formuojant.
  • Grybai – galite naudoti ir šampinjonus, ir miško grybus.
  • Sūris – tinka bet koks lydantis sūris: gouda, edamas, čederis.
  • Iš anksto – įdarą galite paruošti dieną prieš. Krepšelius formuokite ir kepkite prieš pat patiekimą.

Išeiga: 12 krepšelių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video