Japoniškos kilmės delikatesas: Salotos „Koralas” – vos paragavęs norėsi dar

Šis tradicinis azijietiškas patiekalas su krabų lazdelėmis – tobulas pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui

Krabų lazdelės – japonų išradimas, tapęs pasauliniu gastronomijos fenomenu. Šio produkto atsiradimo istorija prasidėjo 1970-aisiais, kai Japonijoje kilo tikrų krabų mėsos trūkumas. Natūrali krabų mėsa tapo prabangos preke, kurios kaina daugeliui buvo neprieinama. Japonų kulinarijos ekspertai nusprendė sukurti alternatyvą, kuri išvaizda ir skoniu primintų tikrą krabų mėsą, bet kainuotų ženkliai mažiau.

Taip gimė „surimi” – perdirbtos žuvies mėsos produktas, kuris tapo krabų lazdelių pagrindu. Šios lazdelės vizualiai primena krabų žnyples, nors jose nėra tikros krabų mėsos. Būtent dėl to jos gali būti daug prieinamesnės nei tikri krabai.

Šis išradimas sparčiai išpopuliarėjo ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Šiandien krabų lazdelės yra pamėgtas ingredientas daugybėje patiekalų, ypač salotose. Vienas populiariausių receptų – salotos „Koralas”, kurios pasižymi neįprasta ingredientų kombinacija ir ypatingu skoniu.

Ingredientai (2-3 porcijoms):

  • 5 krabų lazdelės
  • 1 vištienos blauzda
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras
  • 1/2 saldžiosios paprikos
  • 1/2 vidutinės morkos
  • 1 kietai virtas kiaušinis
  • 40 g kieto sūrio
  • 1 šaukštas majonezo
  • Raudonojo čili padažo pagal skonį
  • Žiupsnelis druskos
  • 1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite daržoves. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorą nuplaukite, pašalinkite sėklas bei skystą vidų ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Morką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Paruoškite vištieną. Vištienos blauzdą išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 25-30 minučių). Atvėsinkite, nuimkite odą, atskirite mėsą nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.
  3. Paruoškite kiaušinį. Kietai išvirkite kiaušinį (7-8 minutes), atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Paruoškite krabų lazdeles. Nulupkite išorinį sluoksnį (jei reikia) ir supjaustykite lazdeles smulkiais gabalėliais arba susmulkinkite į plaušelius.
  5. Sumaišykite ingredientus. Dideliame dubenyje sudėkite supjaustytą vištieną, daržoves, kiaušinį ir krabų lazdeles. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir taip pat sudėkite į dubenį.
  6. Pagardinkite. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įdėkite majonezo ir, jei mėgstate aštresnius patiekalus, įlašinkite čili padažo. Viską kruopščiai išmaišykite.
  7. Patiekite. Salotas galite patiekti iš karto arba šiek tiek atšaldytas. Jos puikiai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas.

Virtuvės meistro patarimai:

  • Jei nemėgstate aštraus maisto, čili padažą galite praleisti arba pakeisti švelnesniu padažu.
  • Majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu, jei norite lengvesnio varianto.
  • Salotose puikiai tinka ir kiti jūros gėrybių produktai – krevetės, moliuskai ar kalmarai.
  • Patiekite salotas su šviežiomis kalendros šakelėmis ar svogūnų laiškais papildomam aromatui.

Šios salotos – puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina jūros gėrybių skonį, bet nenori išleisti daug pinigų. „Koralas” ne tik atrodys įspūdingai ant jūsų stalo, bet ir nustebins svečius savo išskirtiniu skoniu. O geriausias dalykas – jų paruošimas užtruks vos 30 minučių!

Skanaus!


Straipsnį paruošė: Viktoras Erofejevas Paskelbta: 2023-11-07 Receptas išbandytas ir patvirtintas 2023 m. rudenį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video