Daugelis laiko pačiu pagrindiniu vaisiniu pyragu – obuolių pyragą. Tuo tarpu klasikiškiausiu uoginiu pyragu daugumai Europos tautų yra vyšnių pyragas.
Vyšnios, kaip ir obelys, auga daugybės šalių teritorijose. Vyšnių pyragas net atkeliavo į Šiaurės Amerikos gastronomijos kultūrą. Šis pyragas visur gaminamas iš įvairių tešlos rūšių.
Slavai mėgo kurti vyšnių pyragą grietinės pagrindu. Dabar šį kepinį galima pagaminti lengvai ir greitai. Papasakosime apie greitą vyšnių pyrago receptą.
Vyšnių pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Miltai – 200 g;
- Manų kruopos – 200 g;
- Kefyras – 200 g;
- Cukrus – 200 g;
- Augalinis aliejus – 100 g;
- Vyšnios – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Soda – 0,5 a.š.;
- Kepimo milteliai – 1 a.š.
Vyšnių pyrago gaminimas: Dubenyje su kiaušiniais plaktuvu išplakame cukrų ir druską iki vientisumo. Palaipsniui pilame į mišinį šiltą kefyrą, o tada augalinį aliejų.
Suberiame į mišinį manų kruopas, išmaišome. Persijojame į tešlą miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, tęsiame maišymą plaktuvu. Į tešlą beriame sodą, papildomai išmaišome.
Patepame silikoninę kepimo formą augaliniu aliejumi, sudedame tešlą.
Ant tešlos paviršiaus dedame vyšnias, iš anksto pašalintas sėklytes.
Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį orkaitėje.