Paprastas, bet toks skanus stiklinėmis matuojamas pyragas. Viską sumaišei ir gatava

Yra žmonių, kurie ne itin mėgsta įdarų tortuose ir saldžiuose pyraguose. Dažnai turinys būna per daug saldus arba prisius. Kartais norisi pagaminti tiesiog gerą oro lengvumo biskuitą ir mėgautis jo skoniu bei tekstūra. Būtent tokiems žmonėms sukurtas šis receptas. Jame nėra jokių priedų pavidalu razinų ar riešutų – tik aromatingas kepinys.

Ingredientai biskvitiniam pyragui

  • 125 g jogurto (apie pusė stiklinės)
  • 5 g kepimo miltelių (1 arbatinis šaukštelis)
  • 3 kiaušiniai
  • 90 ml augalinio aliejaus (6 valgomieji šaukštai)
  • Žiupsnėlis vanilės arba vanilinio cukraus
  • 190 g miltų (maždaug 1,5 stiklinės)
  • 250 g cukraus (1 stiklinė su kaupu)

Gaminimas

Viename dubenyje plaktuvu arba mikseriu išplakame iki vienalytės masės kiaušinius, jogurtą ir vanilę. Masė turėtų būti šviesi ir puri.

Į gautą mišinį suberiame cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Visus sausus ingredientus geriau suberti per sietelį – taip išvengsime gumuliukų.

Prie produktų taip pat įpilame augalinį aliejų ir plakame, kol susidarys klampus, vienalytė tešla. Tešla turėtų būti šiek tiek tiršta, bet lieti.

Perkeliame gautą tešlą į multivirtuvinės dubenį, prieš tai patepusį sviestu arba išklotą kepimo popieriumi.

Kepame pyragą multivirtuvinėje 1 valandą režimu „Kepimas” („Baking” arba „Cakes”). Jei naudojate orkaitę – kepkite 180°C temperatūroje apie 40-50 minučių.

Naudodami medinę mentelę ar špatulią, atskirįame biskuitą nuo formos kraštų. Leidžiame atvėsti apie 10 minučių formoje, tada išimame ir visiškai atvėsiname ant grotelių.

Patiekimas ir variacijos

Šį biskvitinį pyragą galima pateikti tiesiog taip, su arbata ar kava. Jis savaime yra skanus, švelnus ir aromatingas.

Papildomi variantai

Su riešutais: Į tešlą galite įmaišyti 50-100 g smulkintų lazdyno, graikinių riešutų ar migdolų. Jie suteiks papildomo skonio ir traškumo.

Su uogomis: Prieš kepimą į tešlą galima įdėti šviežių ar šaldytų uogų – braškių, aviečių, mėlynių. Jos suteiks sultingumo ir rūgštelio.

Su vaisiais: Puikiai tinka obuolių gabalėliai, bananas, persikai. Juos galima įmaišyti į tešlą arba išdėlioti dugne.

Su šokoladu: Įmaišykite šokoladų gabaliukų arba kakavos miltelių (2-3 valgomūs šaukštai vietoj dalies miltų).

Su citrusiniais vaisiais: Įterkite citrinos ar apelsino žievelės – suteiks šviežumo ir aromato.

Kaip pateikti

Paprasčiausias variantas: Pabarstykite pyragą pudros cukrumi ir pjaustykit gabalais.

Su glajumi: Patepkite šokoladiniu arba citrininiu glajumi.

Su kremu: Perpjaukite pyragą pusiau ir patepkite grietinės kremu arba užtepu.

Su uogienė: Pateikite su uogiene, vareniu arba šviežių uogų paduažu.

Kodėl šis receptas toks geras

Labai paprastas: Visi ingredientai sumaišomi viename dubenyje, nereikia sudėtingų technikat.

Greitas: Paruošimas užtrunka vos 10 minučių, o toliau darbuojasi multivirtuvinė ar orkaitė.

Universalus: Galima valgyti kaip savarankišką kepinį arba naudoti kaip pagrindą tortui.

Minkštas ir pūrus: Jogurtas ir aliejus užtikrina, kad pyragas būtų drėgnas ir ilgai išlieka šviežus.

Ekonomiškas: Paprasti, prieinami ingredientai, kuriuos turime beveik kiekvienas.

Patarimai

Ingredientų temperatūra: Visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros – tada geriau susimaišo.

Miltų siejimas: Būtinai persijokite miltus – pyragas bus purernis.

Nepersiplakite: Kai subėrėte miltus, plakite tik tiek, kol susiformuos vienalytė tešla. Per daug plakimas gali padaryti pyragą kietą.

Tikrinkite gatavinėjimą: Prieš išimant, įsmeikite medinį pagaliuką į pyragą – jis turėtų išeiti sausas.

Neatidarykite anksti: Pirmąsias 30 minučių neatidarykite multivirtuvinės ar orkaitės dangčio – pyragas gali įkristi.

Laikymas

Šis pyragas geriausiai skanuoja atvėsus, po kelių valandų, kai skoniai susijungia. Galite laikyti:

Kambario temperatūroje: 2-3 dienas, uždengę švarų audinu ar folija

Šaldytuvė: Iki 5-7 dienų, sandarinėje dėžėje

Šaldiklyje: Iki 2 mėnesių, supakuoti į folija arba maišelį

Išvada

Šis stiklinėmis matuojamas biskvitinis pyragas – puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų su minimalia procesu pagaminti skanų, pūrų ir aromatingą kepinį. Jis tinka ir kasdienai arbatėlei, ir šventiniam stalui, o variacijų galimybės beveik neribotos.

Išbandykite šį receptą – ir greičiausiai jis taps vienu iš jūsų mėgstamiausių, kuriems grįšite vėl ir vėl!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video