15 minučių stebuklas: „tingių kotletų” receptas, apie kurį dar nesate girdėję

Šis netikėtas mėsos faršo gaminimo būdas pakeis jūsų požiūrį į greitus pietus ar vakarienę

Pagalvojus apie patiekalus iš mėsos faršo, dažniausiai mintyse iškyla kotletai, maltinukai ar pyragėliai. Tačiau šį universalų produktą galima panaudoti kur kas išradingiau! Pristatome jums neįprastą receptą, kuriam nereikia nei formuoti kotletų, nei minkyti tešlos, o rezultatas nustebins net išrankiausius šeimos narius.

Vafliniuose lakštuose slypintis skonis

Šis patiekalas dar vadinamas „tingiomis muštiniu” – ir ne be priežasties. Jei pavargote nuo tradicinių kotletų ar neturite laiko jiems formuoti, šis receptas bus tikras išsigelbėjimas. Pagrindinis ingredientas, kuris daro šį receptą tokį išskirtinį – vafliniai lakštai.

Nemanykite, kad vafliniai lakštai kaip nors sugadins patiekalo skonį. Priešingai – jie puikiai dera su faršu, suteikia patiekalui tekstūros ir leidžia mėsos skoniui atsiskleisti nauju kampu.

15 minučių „tingių kotletų” receptas

Jums reikės:

  • 500 g mėsos faršo
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 svogūno
  • 50 ml pieno
  • 4 kiaušinių
  • 4 vaflinių lakštų

Paruošimo būdas:

  1. 3 minutė: Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais (arba sutarkuokite burokine tarka ar sutrinkite maisto smulkintuvu). Sudėkite smulkintą svogūną į faršą, įmuškite vieną kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  2. 7 minutė: Faršą tolygiai paskirstykite ant 4 vaflinių lakštų. Svarbu tai daryti prieš pat gaminimą, kad lakštai nesuminkštėtų. Sujunkite du lakštus tarpusavyje, sustiprindami mėsos įdaru. Turėtų gautis du vafliniai „pyragėliai” su mėsos įdaru.
  3. 10 minutė: Supjaustykite šiuos „pyragėlius” gabalėliais, panašiai kaip pjaustytumėte picą. Atskirame dubenėlyje suplakite kiaušinius, pieną ir druską iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvėje augalinį aliejų, pamirkykite vaflinius mėsos pyragėlio gabalėlius kiaušinių plakinį.
  4. 12 minutė: Dėkite gabalėlius į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies pirmąją pusę. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kepkite antrąją pusę 3-5 minutes.

Greitas patarimas: Šis patiekalas puikiai tinka užimtiems žmonėms, kurie nemėgsta minkyti tešlos. Mėsos „pyragėliai” pagaminami vos per 15 minučių ir nustebins visą šeimą!

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Laiko taupymas – nereikia formuoti kotletų ar ruošti tešlos
  • Naujas skonis – vafliniai lakštai suteikia patiekalui originalumo
  • Universalumas – tinka tiek pietums, tiek vakarienei
  • Patiks vaikams – neįprasta tekstūra ir išvaizda sudomins mažuosius gurmanėlius
  • Minimali priežiūra gaminant – mažiau vargo nei kepant tradicinius kotletus

Šis patiekalas įrodo, kad novatoriški sprendimai virtuvėje nebūtinai reikalauja egzotiškų ingredientų ar sudėtingų technologijų. Kartais užtenka pažvelgti į įprastus produktus kitokiu kampu ir atrasti visiškai naujus skonių derinius!

Išbandykite šį 15 minučių „tingių kotletų” receptą ir nustebinkite visą šeimą nauju faršo panaudojimo būdu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video