Taškento virėja išmokė: makaronų sriubą dabar verdu kitaip. Taip skanu, kad galima gaminti kas antrą dieną

 

Apie sriubas žinoma daug – tai sotus skystas patiekalas, kuris gaminamas praktiškai visur. Sriubas žino ir europiečiai, ir azijiečiai, ir rytų gyventojai. Kiekvienoje kultūroje sriubos savitos – nuo lagmano ir šurpos iki miso sriubos ir tom jamo. Europos kultūroje žinomos svogūnų sriuba ir barščiai, jie užima pirmaujančių sriubų vietas restoranų užsakymuose.

Sriubos tiesiog gali papasakoti vienos ar kitos tautos istoriją. Prancūziška svogūnų sriuba susijusi su bado laikais. Praeityje šią sriubą vargšai gamindavo iš svogūnų, kad pamaitintų savo šeimas ir sušiltų žiemą.

Barščiai yra tradicinis ukrainiečių patiekalas, kuris buvo gaminamas tiek diduomenei, tiek valstiečiams. Skirtumas buvo mėsos buvimas barščiuose.

Papasakosime, kaip pagaminti skanią makaronų sriubą.

Ingredientai makaronų sriubai:

  • Augalinis aliejus — 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas — 30 g
  • Vištienos šlaunelės — 3 vnt.
  • Svogūnai — 2 vnt.
  • Morka — 1 vnt.
  • Bulvės — 5 vnt.
  • Druska — ½ arbatinio šaukštelio
  • Prieskoniai sriubai
  • Saldžiosios paprikos — 2 vnt.
  • Paprika (prieskoniai) — 1 valgomasis šaukštas
  • Juodieji pipirai — žiupsnelis
  • Naminiai makaronai — 120 g

Makaronų sriubos gaminimas:

  1. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, nuimame nuo kaulų ir odos. Puode ištirpiname sviestą, sumaišome su augaliniu aliejumi.
  2. Vištienos šlauneles kepame puode 15 minučių. Smulkiai supjaustome svogūnus ir morką. Prie keptos vištienos pirmiausia dedame svogūnus ir kepame porą minučių, o po to morką, taip pat kepame 2 minutes.
  3. Nuluptas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame prie daržovių ir vištienos. Komponentus puode užpilame vandeniu, po dangčiu verdame 5 minutes.
  4. Smulkiai supjaustome nuluptas paprikas, dedame į sriubą, įdedame druskos, pipirų, užberiame prieskonius sriubai ir papriką, išmaišome. Sriubą verdame 3 minutes po dangčiu, įdedame makaronus.
  5. Verdame sriubą, kol išverda makaronai.

Ši makaronų sriuba pasižymi sodrumu ir aromatu, kuriuos suteikia sviesto ir augalinio aliejaus derinys. Vištienos šlaunelių mėsa yra minkšta ir sultinga, o daržovės papildo skonį ir suteikia maistinės vertės. Taškento kulinarijos tradicijos šiame recepte atsiskleidžia per harmoningą prieskonių derinį ir ypatingą gaminimo būdą, kai ingredientai pirmiausia apkepami, o tik paskui verdami. Toks metodas sriubai suteikia gilesnį, sodresnį skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video