Šiuo metu salotų ruošimas užima 1/6 visų pasaulio patiekalų. Tiesa ta, kad daugelis patiekalų turi daug bendro su salotomis. Pavyzdžiui, sriubos. Prieš verdant sriubą, reikia supjaustyti daug daržovių ir mėsos. Iš šių komponentų visai įmanoma pagaminti salotas.
Populiariausias tokio patiekalo pavyzdys – šaltibarščiai. Su tam tikrais papildomais produktais jie virsta Olivier salotomis.
Todėl salotos yra daugelio patiekalų pirmtakės. Pakalbėkime apie vienas iš paprastų kasdienių salotų.
Ingredientai pupelių salotoms:
- konservuotos pupelės – 150 g;
- morkos – 1 vnt.;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- lydytas sūris – 1 vnt.;
- česnakas – 2 skiltelės;
- majonezas – 2 šaukštai;
- druska – žiupsnelis.
Pupelių salotų paruošimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname ir nulupame. Virtus kiaušinius supjaustome mažais kubeliais. Nuluptą morką ir atšaldytą lydytą sūrį sutarkuojame stambia tarka.
Vienoje talpoje sumaišome sūrį, morkas ir kiaušinius. Į salotas sudedame pupeles, prieš tai nupylę skystį. Į salotas per spaudiklį įspaudžiame porą skiltelių česnako.
Salotas užpilame majonezu, pabarstome druska ir kruopščiai išmaišome.






3 comments
Morka virta ar žalia?
Virta. Visur receptuose naudojama virta morka, jei žalia – parašoma atskirai
O aš manau, kad čia tinka ir žalia. Be to, neparašyta, kad išvirti ir morką (pvz., su kiaušiniais). Ir jeigu sutrinta – puikiai tiks ir suteiks traškumo bendrai masei.