Neįtikėtinai skanus vištienos sriubos receptas: vyras prašo gaminti vėl ir vėl

 

Vištienos sriuba yra vienas populiariausių sriubų pasaulyje. Ji paprastai ruošiama, o visi produktai yra nepaprastai ekonomiški. Iš istorijos žinome, kad vištienos sriubos buvo populiarios jau senovės Egipte. Apie tai pasakoja karo gydytojas Dioskoridas. Gydytojo knygoje tarp vaistų nuo peršalimo rekomenduojama vartoti vištienos sriubą.

Po kurio laiko iš vaisto vištienos sriuba tapo kulinariniu patiekalu. Tačiau ši sriuba vis dar ruošiama sergant peršalimu ir gripu. Sunku paneigti sriubos naudą ligų metu, nes joje yra visų gydymui reikalingų vitaminų ir mineralų.

Papasakosime, kaip pagaminti skanią vištienos sriubą, kuri taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu.

Ingredientai vištienos sriubai:

  • vištienos šlaunelės – 2 vnt.;
  • morkos – 2 vnt.;
  • salierai – 2 stiebai;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • vanduo – 1,5 litro;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • bulvės – 2 vnt.;
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • miltai – 80 g;
  • druska – 1 a.š.;
  • itališkos žolelės – 1 a.š.;
  • juodieji pipirai – 1 a.š.

Vištienos sriubos gaminimas:

  1. Vieną morką supjaustome stambiais gabalėliais, taip pat darome su salierais. Į puodą dedame vištienos šlauneles kartu su morkomis ir salierais, užpilame vandeniu.
  2. Puodą statome ant vidutinės ugnies ir uždengtą dangčiu užviriname. Smulkiai supjaustome svogūnus, morkas sutarkuojame stambia tarka.
  3. Keptuvėje ant augalinio aliejaus 2 minutes kepame svogūnus.
  4. Į svogūnus įdedame morkas, kepame dar kelias minutes. Paliekame ant lėtos ugnies po dangčiu troškintis 5 minutes.
  5. Nuskutame bulves ir supjaustome mažais kubeliais. Iš puodo išimame daržoves ir šlauneles. Į sriubą įdedame kepintas morkas ir svogūnus bei bulves, verdame 10 minučių po dangčiu.
  6. Atskirame dubenyje sumaišome kiaušinius su druska ir miltais, kruopščiai išmaišome. Nuo išvirtų šlaunelių pašaliname odą ir kaulus, supjaustome mažais gabalėliais.
  7. Dedame vištieną atgal į sriubą, po to šaukštu įdedame paruoštą tešlą. Verdame sriubą dar 5 minutes po dangčiu.
  8. Įberiame į sriubą druską, itališkas žoleles ir juoduosius pipirus, išmaišome ir verdame dar 5 minutes.

Gaunasi sodri ir labai maistinga vištienos sriuba. Dėl skrebučių sriubą galima valgyti be duonos, ji vis tiek bus soti.

Sriubos nauda sveikatai:

  • Vištienos sriuba – puikus baltymų šaltinis, kurie padeda atsigauti po peršalimo
  • Daržovės suteikia vitaminų ir mineralų kompleksą
  • Karštas skystis palengvina kvėpavimo takų veiklą
  • Sriuba drėkina organizmą ir padeda išvengti dehidratacijos karščiuojant
  • Lengvai virškinamas maistas, puikiai tinka nusilpus imunitetui

Paruoškite šią sriubą savo šeimai ir įsitikinsite, kad tai ne tik skanu, bet ir sveika!

Gero apetito ir stiprios sveikatos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video