Patiekalai su moliūgais išsiskiria nuostabiu aromatu ir skoniu. Moliūgų apkepas – puikus sprendimas jaukiam vakarui namuose. Nors moliūgo patiekalai seniai yra neatsiejamas rudens atributas, nebūtina virti visų įgrįsusią košę. Vietoj to jus ir jūsų namiškius gali džiuginti oro moliūgų apkepas.
Moliūgų apkepas su sūriu – žingsnis po žingsnio
Ne visi žino, kad iš moliūgų ir sūrio galima pagaminti nuostabų apkepą. Jam reikia tokių ingredientų:
Ingredientai:
- Sūris (varškė) – 500 g
- Moliūgas – 500 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 100 g
- Miltai – 50 g
- Razinos – 50 g
- Riešutai – 50 g
- Cinamonas – 1 a. š.
- Vanilinis cukrus – 1 a. š.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą ištepa sviestu. Dabar pereikime prie tešlos ruošimo.
Moliūgą reikia sutarkuoti stambia tarka ir išspausti perteklinį skystį. Atskirame dubenyje sumaišykite viską kitą iki vienalytės masės. Ten pat įmaišykite moliūgą.
Išdėliokite tešlą į formą ir kepkite apie 45 minutes. Kepinys turi pageltėti. Iškepus palikite šiek tiek atvėsti. Tada galite išimti apkepą iš formos, supjaustyti porcijomis ir patiekti prie arbatos.
Dabar pažiūrėkime, ką pagaminti iš moliūgų ir obuolių.
Pyragas iš moliūgų su obuoliais
Iš šių dviejų tradiciškai rudeninių produktų galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Vienas iš populiariausių – desertas. Gaminimui reikės:
Ingredientai:
- Miltai – 200 g
- Sviestas – 100 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Moliūgas – 1 stiklinė
- Obuoliai – 1 stiklinė
- Cukrus – 100 g
- Cinamonas – 1 a. š.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Moliūgą ir obuolius reikia nulupti ir supjaustyti kubeliais. Dabar pereikime prie tešlos.
Miltus sutrupinkite su sviestu į trupinėlius. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite tešlą, kurią trumpam padėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite moliūgą, obuolius, cukrų ir cinamoną. Tešlą išdėliokite formoje, o viršuje užberti įdarą. Kepkite apie 45 minutes iki auksinio atspalvio.
Moliūgų apkepas su obuoliu bus labai kvapnus, su cinamono natomis. Jį galite patiekti su karamelės sirupu, o ypatingiems gurmanams – su vanilinio ledų rutuliuku.





