Niekada nevalgiau geresnės žuvies. Sveikas ir pigus vakarienės patiekalas: greitas ir paprastas

 

Žuvis labai svarbi mūsų organizmui, nes jos sudėtyje yra nemažai kalcio bei omega-3 rūgščių. Šie komponentai padeda įveikti nagų ir plaukų trapumą, taip pat stiprina kaulus. Tikriausiai dėl šios priežasties tautoms, gyvenančioms prie jūrų, nekyla problemų su judamojo-atramos aparatu.

Žuvies patiekalai yra labai skanūs, ypač jei mokate juos tinkamai paruošti. Dažnai virėjai nežino, kaip tinkamai kepti žuvį, todėl kyla problemų su receptais. Šis paprastas, bet nuostabus keptos jūrų lydekos receptas patiks net tiems, kurie įprastai vengia žuvies patiekalų.

Keptos jūrų lydekos ingredientai:

  • jūrų lydeka (pollock) – 3 vnt.;
  • druska – 1,5 a.š.;
  • džiovintas česnakas – 1,5 a.š.;
  • juodieji malti pipirai – 1/2 a.š.;
  • Provansalų žolelės – 1 a.š.;
  • paprika – 1 a.š.;
  • augalinis aliejus – 20 ml;
  • svogūnai – 3 vnt.

Keptos jūrų lydekos gaminimas:

  1. Nuvalome jūrų lydeką nuo vidurių, taip pat nuo žiaunų, pelekų, galvos ir uodegos. Žuvies filė padalijame į dvi dalis, dedame į maišelį.
  2. Žuvį apibarstome druska, džiovintu česnaku, maltais juodaisiais pipirais, Provansalų žolelėmis, paprika ir apšlakstome augaliniu aliejumi.
  3. Sandariai užrišame maišelį ir pakratome žuvį, maišydami prieskonius su file.
  4. Paliekame jūrų lydeką marinuotis pusei valandos. Tuo metu supjaustome svogūnus pusžiedžiais, dedame juos į kepimo formą.
  5. Ant svogūnų „pagalvėlės” dedame marinuotą žuvį.
  6. Uždengame žuvį folija, kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Šio patiekalo privalumai sveikatai:

  • Jūrų lydeka yra liesa žuvis, turtinga baltymais ir mažai kalorijų – puikus pasirinkimas besirūpinantiems savo figūra
  • Omega-3 riebalų rūgštys gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą
  • Žuvyje esantis vitaminas D padeda kalciui geriau įsisavinti
  • Jodo kiekis palaiko skydliaukės veiklą ir medžiagų apykaitą
  • B grupės vitaminai stiprina nervų sistemą

Patarimai tobulam rezultatui:

  • Jei norite traškesnės žuvies, nuimkite foliją likus 5-7 minutėms iki kepimo pabaigos
  • Galite papildomai įdėti citrinos griežinėlių tiek ant žuvies, tiek į kepimo formą – taip patiekalas įgaus gaivumo
  • Vietoj svogūnų galima naudoti poro sluoksnį – jis suteiks švelnesnį skonį
  • Patiekite žuvį su šviežiomis žolelėmis ir garnyru iš grikių ar ryžių
  • Likusią žuvį galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų

Šis paprastas receptas įrodys, kad sveika mityba gali būti ne tik naudinga, bet ir nepaprastai skani. Mėgaukitės!

Skanaus ir sveiko apetito!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video