Mažai kalorijų, bet kenksmingi: šie 5 maisto produktai trukdo numesti svorio

low calorie weight loss impediments

Penki iš pažiūros dietai palankūs maisto produktai iš tikrųjų gali sužlugdyti svorio metimo pastangas. Dietiniai gazuoti gėrimai su dirbtiniais saldikliais sutrikdo žarnyno bakterijų veiklą ir didina potraukį maistui. Neriebiuose jogurtuose dažnai yra pridėtinio cukraus ir trūksta naudingųjų riebalų. Perdirbti dietiniai užkandžiai vartotojams sukelia nepasitenkinimą ir skatina valgyti papildomai. Dirbtinai saldinta kava ir arbata gali sukelti atsparumą insulinui. Mažai kalorijų turinčiuose salotų padažuose sveiki riebalai pakeičiami saldikliais ir konservantais. Suprasdami šiuos paslėptus dietos sabotuotojus, sužinosite, kodėl vien kalorijų skaičiavimas negarantuoja sėkmingos svorio kontrolės.

Dietiniai gazuoti ir nulinio kaloringumo gėrimai

Nors parduodami kaip svorio metimui palankios įprastų gazuotų gėrimų alternatyvos, dietiniai gazuoti ir nulinio kaloringumo gėrimai iš tikrųjų gali trukdyti svorio metimo pastangoms. Šiuose gėrimuose yra dirbtinių saldiklių, tokių kaip aspartamas ir sukralozė, kurie, nepaisant to, kad juose nėra kalorijų, gali sutrikdyti žarnyno bakterijų veiklą ir sukelti insulino reakciją.

Reklama

Tyrimai rodo, kad dirbtiniai saldikliai, pernelyg stimuliuodami skonio receptorius, gali padidinti potraukį saldžiam maistui. Dėl to vartotojai neretai tai kompensuoja papildomomis kalorijomis iš kitų šaltinių. Tyrimais nustatyta, kad reguliarus dietinių gėrimų vartojimas siejamas su padidėjusiu liemens apimtimi ir didesne metabolinio sindromo rizika.

Tiems, kurie siekia numesti svorio, vanduo, nesaldinta arbata arba užpilamas vanduo yra geresnės drėkinimo galimybės be neigiamo poveikio.

Riebalų neturintys jogurto produktai

Nors parduodami kaip sveikesnės alternatyvos, neriebūs jogurto produktai dažnai turi gerokai daugiau cukraus ir priedų nei pilno riebumo produktai. Gamintojai prarastą skonį kompensuoja dirbtiniais saldikliais, kukurūzų sirupu ir tirštikliais, kurie gali sukelti insulino šuolius ir potraukį.

Reklama

Tyrimai rodo, kad pilno riebumo jogurto vartojimas padeda reguliuoti svorį geriau nei neriebaus. Natūraliame jogurte esantys sveikieji riebalai skatina sotumą ir gerina maistinių medžiagų įsisavinimą. Be to, jogurte esantys probiotikai veiksmingiau veikia su natūraliais riebalais.

Svoriui reguliuoti rinkitės natūralaus riebumo paprastą graikišką jogurtą ir saldžiai pagardinkite šviežiais vaisiais, užuot rinkęsi stipriai apdorotus neriebius produktus.

Perdirbti „dietiniai” užkandžiai ir maisto pakaitalai

Ironiška, bet perdirbti „dietiniai” užkandžiai ir patiekalų pakaitalai, kuriais prekiaujama specialiai svorio metimui, dažnai žlugdo pastangas laikytis dietos. Šiuose produktuose paprastai būna dirbtinių saldiklių, kurie gali padidinti potraukį maistui ir sutrikdyti žarnyno bakterijų, susijusių su medžiagų apykaitos reguliavimu, veiklą.

Reklama

Daugelyje dietinių batonėlių ir kokteilių yra daug perdirbtų ingredientų, įskaitant modifikuotą krakmolą ir užpildus, kurie neturi didelės maistinės vertės. Tyrimai rodo, kad šių produktų vartotojai gali likti nepatenkinti, todėl vėliau užkandžiauja papildomai.

Nors šie užkandžiai yra patogūs, jie neišugdo tvarių mitybos įpročių. Kai kuriems žmonėms jie gali sukelti uždegimines reakcijas, o tai dar labiau apsunkina svorio metimo progresą. Tie, kurie siekia ilgalaikių rezultatų, turėtų rinktis sveikus, minimaliai apdorotus maisto produktus, kurie natūraliai skatina sotumo jausmą.

Dirbtiniai saldikliai kavoje ir arbatoje

Daugelis sveikata besirūpinančių žmonių nesąmoningai žlugdo svorio metimo pastangas, nes į kasdienę kavą ir arbatą deda dirbtinių saldiklių.

Reklama

Nors dirbtiniai saldikliai parduodami kaip nulinio kaloringumo cukraus alternatyva, jie gali sutrikdyti medžiagų apykaitos procesus. Tyrimai rodo, kad šie junginiai gali keisti žarnyno bakterijų sudėtį, o tai gali lemti gliukozės netoleravimą ir atsparumą insulinui.

Intensyvus saldumas taip pat skatina potraukį saldžiam maistui.

Be to, psichologinis „nemokamo” saldumo vartojimo poveikis dažnai lemia kompensacinį persivalgymą vėliau dieną. Tyrimai rodo, kad tie, kurie reguliariai naudoja dirbtinius saldiklius gėrimuose, gali suvartoti iki 30 % daugiau kalorijų nei tie, kurie geria nesaldintus gėrimus arba sąmoningai naudoja nedidelį kiekį natūralių saldiklių.

Reklama

Iš anksto supakuoti „mažai kalorijų turintys” salotų padažai

Iš anksto supakuoti „mažo kaloringumo” salotų padažai yra dažna mitybos klaida vartotojams, kurie rūpinasi savo svoriu. Nors šie produktai parduodami kaip sveikesnės alternatyvos, juose dažnai yra dirbtinių tirštiklių, konservantų ir paslėpto cukraus, kuris gali sutrikdyti medžiagų apykaitą ir skatinti uždegimus.

Daugelyje šių padažų riebalai pakeičiami aukštos fruktozės kukurūzų sirupu ar kitais saldikliais, todėl padidėja insulino kiekis, skatinantis riebalų kaupimąsi. Be to, juose dažnai būna natrio benzoato ir kitų konservantų, kurie gali sutrikdyti žarnyno sveikatą ir maistinių medžiagų įsisavinimą.

Norėdami geriau kontroliuoti svorį, vartotojai turėtų apsvarstyti galimybę namuose pasigaminti paprastus padažus iš alyvuogių aliejaus, acto, citrinų sulčių ir žolelių, kad gautų sveikų riebalų ir maistinių medžiagų be medžiagų apykaitą trikdančių medžiagų.

Reklama

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video