Gydytojai nustatė 3 maisto produktus, kurie greičiausiai tirpdo pilvo riebalus

foods that melt belly

Medicininiai tyrimai rodo, kad riebios žuvys, kuriose gausu omega-3 rūgščių, tirpių skaidulų turintys maisto produktai, pavyzdžiui, linų sėmenys ir ankštiniai augalai, ir žalioji arbata su katechinais ypač veiksmingai veikia visceralinius riebalus. Šie maisto produktai mažina uždegimą, gerina jautrumą insulinui, mažina riebalų absorbciją ir gerina medžiagų apykaitą. Skirtingai nei poodiniai riebalai, visceraliniai riebalai apgaubia organus ir išskiria uždegimą sukeliančias medžiagas, todėl didėja ligų rizika. Supratimas, kuo skiriasi šie riebalų tipai, suteikia svarbių žinių apie veiksmingas pilvo riebalų mažinimo strategijas.

Mokslo žinios apie visceralinius riebalus ir kodėl jie yra pavojingi

Nors daugelis žmonių daugiausia dėmesio skiria poodiniams riebalams, t. y. po oda esančiam žvynuotam sluoksniui, visceraliniai riebalai kelia didesnę grėsmę sveikatai. Šie gilūs pilvo riebalai supa svarbiausius organus, įskaitant kepenis, kasą ir žarnyną.

Visceraliniai riebalai veikia kaip aktyvus endokrininis organas, išskiriantis uždegimą sukeliančias medžiagas ir hormonus, kurie tiesiogiai patenka į kraują. Tyrimai juos sieja su padidėjusia 2 tipo diabeto, širdies ligų, insulto ir tam tikrų rūšių vėžio rizika.

Visceraliniai riebalai ypač pavojingi dėl to, kad jie jautriai reaguoja į streso hormonus, pavyzdžiui, kortizolį, kuris gali pagreitinti jų kaupimąsi, sukurdamas žalingą uždegimo ir medžiagų apykaitos sutrikimų ciklą.

Trys įrodymais pagrįsti maisto produktai, mažinantys pilvo riebalų kiekį

Nors nė vienas maisto produktas negali stebuklingai pašalinti pilvo riebalų, tyrimai rodo, kad tam tikros maistinės medžiagos ir maisto produktų grupės, įtrauktos į subalansuotą mitybą, gali padėti sumažinti visceralinių riebalų kaupimąsi.

Trys įrodymais pagrįsti maisto produktai, skirti pilvo riebalams: riebi žuvis, kurioje gausu omega-3 rūgščių, mažinančių uždegimą ir gerinančių jautrumą insulinui; tirpios skaidulos, esančios tokiuose maisto produktuose kaip linų sėmenys ir ankštinės daržovės, mažinančios riebalų įsisavinimą ir skatinančios sotumą; žalioji arbata, kurioje yra katechinų, gerinančių medžiagų apykaitą ir riebalų oksidaciją, ypač pilvo srityje.

Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad šie maisto produktai veikia veikdami hormonų reakcijas, mažindami uždegiminius žymenis ir optimizuodami riebalų kaupimąsi reguliuojančias medžiagų apykaitos grandis.

Kaip įtraukti šiuos su riebalais kovojančius maisto produktus į kasdienę mitybą

Strategiškai integruojant su pilvo riebalais kovojančius maisto produktus į kasdienį maitinimąsi, reikia praktiškai planuoti, o ne kardinaliai keisti mitybą. Mitybos specialistai rekomenduoja pradėti nuo pusryčių ir į avižinius dribsnius įmaišyti uogų arba graikiško jogurto su cinamonu.

Pietums rafinuotus angliavandenius pakeiskite salotomis su lapiniais žalumynais, avokadais ir alyvuogių aliejaus padažu. Vakarienės metu kartu su kryžmažiedėmis daržovėmis galima valgyti riebią žuvį, pavyzdžiui, lašišą.

Tarp valgymų migdolai ir graikiniai riešutai – sotūs užkandžiai, kuriuose gausu sveikųjų riebalų. Žalioji arbata gali pakeisti saldžius gėrimus visą dieną. Svarbiausia yra nuoseklumas – maži, tvarūs pokyčiai duoda daugiau ilgalaikių rezultatų nei laikinos, kraštutinės priemonės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video