Šis užkandis iš rūkytos skumbrės tapo tikru šaltojo sezono hitu. Jis paruošiamas akimirksniu, o skonis toks švelnus ir sodrus, kad daugelis net neatskiria nuo lašišos užtepėlių. Tinka ant sumuštinių, lavašo, skrudintos duonos ar kaip atskiras užkandis prie šventinio stalo. Paruošus vieną kartą, receptą prašo visi.
Ingredientai
Rūkyta skumbrė – 1 vnt.
Mažai sūdyti agurkai – 3 vnt.
Kiaušiniai (virti) – 4 vnt.
Kukurūzai (konservuoti) – 4 šaukštai
Petražolės – 1 pundelis
Raudonas svogūnas – 1 vnt.
Grietinė – 1 šaukštas
Majonezas – 1 šaukštas
Garstyčios – 1 šaukštelis
Juodieji pipirai – pagal skonį
Skumbrės paruošimas
Rūkytą skumbrę nuimkite nuo odos ir atsargiai išrinkite kaulus. Žuvį supjaustykite smulkiais gabalėliais arba lengvai sutrinkite šakute – taip tekstūra bus vientisa, bet su mažais žuvies gabalėliais.
Daržovių paruošimas
Agurkus supjaustykite mažais kubeliais, kad neišleistų daug skysčio.
Petražoles smulkiai sukapokite.
Raudoną svogūną supjaustykite itin smulkiai – jis suteiks aromato, bet neužgoš skonio.
Kiaušinių ir kukurūzų paruošimas
Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Kukurūzus lengvai nuspauskite, kad neliktų perteklinio skysčio.
Užtepėlės sumaišymas
Į dubenį sudėkite:
• skumbrę
• agurkus
• žalumynus
• svogūną
• kiaušinius
• kukurūzus
Atskirai sumaišykite grietinę, majonezą ir garstyčias. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
Padažą supilkite ant ingredientų ir viską gerai išmaišykite.
Patiekimas
Užtepas puikiai tinka ant skrebučių, bagetės, lavašo ritinėliams arba patiekiamas inde su šaukštu.
Skonis subalansuotas: rūkytos žuvies sūrumas dera su gaiviais agurkais ir kiaušinių švelnumu.





