Kasdienybėje prigijęs paprastumas
Greitai paruošiamos, sotumo suteikiančios ir lengvai pritaikomos – tokios salotos tapo daugelio šiuolaikinių žmonių pasirinkimu. Intensyvus darbas, nuolatinis skubėjimas ir ribotas laikas virtuvėje skatina rinktis receptus, kuriems nereikia sudėtingų technologijų ar ilgo pasiruošimo. Salotos dažnai tampa išsigelbėjimu, kai norisi maistingų, bet nesudėtingų patiekalų.
Kodėl šis receptas tapo šventiniu hitu
Nors įprastai paprastos salotos asocijuojasi su kasdieniais užkandžiais, ši versija išpopuliarėjo kaip lengvas, bet puošnus patiekalas, tinkantis ir šventiniam stalui. Subalansuoti ingredientai, aiškiai išreikštas skonis ir galimybė salotas gražiai formuoti suteikia joms ypatingą įvaizdį. Be to, produktai paprasti, prieinami ir pažįstami – tai dažnai lemia, kad patiekalas tampa tradicija kiekvienuose namuose.
Ingredientai
Sūris – 100 g
Virti kiaušiniai – 3 vnt.
Virtos bulvės – 2 vnt.
Majonezas (arba grietinė lengvesnei versijai)
Konservuoti kukurūzai – 200 g
Marinuoti agurkai – 2 vnt.
Kepta vištienos krūtinėlė – apie 200 g
Žingsnis po žingsnio: kaip paruošti
Nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite bulves, kiaušinius bei sūrį. Formą išklokite maistine plėvele, kad vėliau salotas būtų lengva apversti ir išlaikyti tvarkingą formą.
Į formos dugną dėkite pusę tarkuotų bulvių. Lengvai paskleiskite ploną majonezo sluoksnį. Ant viršaus užpilkite kukurūzų.
Toliau berkite kiaušinius ir delnais ar šaukštu švelniai paspauskite, kad sluoksniai susijungtų.
Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir keptą vištieną. Pirmiausia į formą dėkite agurkus, tada – vištieną. Vėl lengvai paspauskite.
Užbaikite likusiomis bulvėmis, paviršių patepkite nedideliu majonezo kiekiu ir uždenkite maistine plėvele. Salotas rekomenduojama palaikyti šaldytuve apie valandą, kad skoniai susijungtų.
Išėmę iš šaldytuvo, apverskite ant lėkštės, nuimkite plėvelę ir prireikus pakoreguokite formą.
Patiekimo idėjos
Šias salotas galima paruošti ne tik su majonezu – grietinė suteiks lengvesnę, gaivesnę versiją. Norint šventiškumo, paviršių papuoškite raudonaisiais ikrais, žalumynais ar smulkintais svogūnų laiškais. Tokia puošyba suteikia patiekalui prabangos, o spalvos iškart traukia akį.
Kodėl verta įtraukti į šventinį meniu
Tai sotus, bet neapsunkinantis patiekalas, tinkantis tiek kaip savarankiškos salotos, tiek kaip garnyras. Ingredientai dera tarpusavyje, o sluoksniavimas leidžia išgauti gražią formą ir išskirtinį pateikimą. Dėl paprasto paruošimo ir stabilaus skonio šios salotos neretai tampa neatsiejama Naujųjų metų tradicija.





