Kodėl šis būdas pakeitė mano virtuvės rutiną
Tie laikai, kai grikius viriau atskirai, baigėsi. Šitas metodas viską daro už mane: kruopos sugeria mėsos ir daržovių sultis, todėl skonis toks sodrus, kad namuose niekas nebeprašo „kotletų su garnyru“.
Vienas puodas, nulis streso ir vakarienė, kuri tinka tiek vaikams, tiek vyrams, tiek svečiams.
Ingredientai, kuriuos turi kiekvienas
200 g grikių
300 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena ar vištiena)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai pomidorų pastos
3–4 šaukštai aliejaus
500 ml vandens
Druska, pipirai
(Neprivaloma) česnakai, paprika, žalumynai
Aromatingas pagrindas: mėsos ir daržovių troškinys
Svogūną supjaustykite, morką sutarkuokite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną iki lengvo auksinio atspalvio.
Įdėkite morkas, po minutės – maltą mėsą.
Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite pomidorų pastą ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas suintensyvėtų.
Svarbiausia dalis: grikiai sugeria visą skonį
Nuplautus grikius suberkite tiesiai ant mėsos.
Nepamaišydami paskirstykite paviršiuje.
Užpilkite 500 ml vandens – tiek, kad grikiai būtų vos apsemti.
Uždengę dangtį palikite ant silpnos ugnies 15–20 minučių, kol grikiai suminkštės ir skystis susigers.
Baigiamasis prisilietimas
Pakelti dangtį bus smagu – kvapas garantuojamas!
Lengvai išmaišykite visą keptuvės turinį.
Jei mėgstate sodresnį skonį, įdėkite skiltelę sviesto, česnako ar šviežių krapų.
Kodėl patiekalas visada pavyksta
Vandens ir grikių proporcija ideali
Mėsos bei daržovių sultys suteikia natūralų „padažą“
Nebūtina jokia kulinarinė patirtis
Nėra rizikos išvirti košę ar perkepti mėsą
Tai iš esmės vieno puodo plovas iš grikių, tik paprastesnis ir greitesnis.
Su kuo patiekti
Šviežių daržovių salotos
Rauginti agurkėliai
Grietinė
Pomidorų padažas su česnaku





