Paprastos ir skanios morkų salotos. Labiausiai prieinami ingredientai: kiekvienas jų turi.

Šios nuostabios morkų salotos yra tobulas būdas praturtinti jūsų mitybą vitaminais, naudojant tik tuos produktus, kuriuos tikriausiai jau turite namuose. Paruošti šį patiekalą užtruksite vos 5 minutes!

Morkos – sveikatos ir skonio šaltinis

Morkų salotos – tai ne tik paprastas ir gaivus patiekalas, bet ir tikras radinys tiems, kurie nori į savo mitybą įtraukti daugiau vitaminų ir naudingų medžiagų. Morkos, kaip pagrindinis ingredientas, yra puikus beta-karotino, vitaminų A, C ir K, taip pat mineralų, tokių kaip kalis ir magnis, šaltinis.

Be to, morkų salotos puikiai tinka tiek kasdieniam pietums, tiek šventiniam stalui. Jos lengvai papuoš bet kokį renginį savo ryškiais spalvais ir šviežumu, taip pat taps puikiu garnyru prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Greitos ir maistingos morkų salotos per 5 minutes

Šis receptas yra tiesiog tobulas, kai reikia greitai paruošti skanius ir maistingus pusryčius, pietus ar vakarienę. Naudodami paprastus ir lengvai prieinamus ingredientus, galite sukurti patiekalą, kuris ne tik praturtins jūsų organizmą vitaminais, bet ir suteiks energijos visai dienai.

Ingredientai:

  • Morkos – 2 vnt. (vidutinio dydžio, apie 200 g)
  • Virti kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sūris – 75 g (kietasis arba puskietis)
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Krapai – nedidelė puokštelė (apie 10-15 g)
  • Grietinė arba majonezas – 2-3 šaukštai
  • Druska – žiupsnelis (pagal skonį)
  • Maltieji juodieji pipirai – pagal skonį (neprivaloma)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite daržoves: Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Nuplaukite šviežius krapus.
  2. Sutarkuokite ingredientus: Morkas sutarkuokite stambia tarka. Virtus kiaušinius ir sūrį taip pat sutarkuokite stambia tarka.
  3. Sumaišykite viską: Dideliame dubenyje sudėkite sutarkuotas morkas, kiaušinius ir sūrį. Smulkiai supjaustykite krapus ir įdėkite į dubenį.
  4. Pridėkite prieskonius: Per česnako spaustuvą išspauskite česnako skilteles tiesiai į salotų mišinį. Įberkite žiupsnelį druskos ir, jei norite, truputį maltų juodųjų pipirų.
  5. Užpilkite padažą: Įdėkite 2-3 šaukštus grietinės arba majonezo (galite naudoti ir jų mišinį lygiomis dalimis, jei mėgstate tokį derinį).
  6. Išmaišykite: Viską kruopščiai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų ir įsigertų prieskoniai.
  7. Patiekite: Salotas galite iš karto patiekti arba palaikyti šaldytuve 15-20 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.

Patarimai ir variacijos:

  • Jei norite aštresnio skonio, pridėkite daugiau česnako arba žiupsnelį malto raudonojo pipiro.
  • Vietoj krapų galite naudoti petražoles arba baziliką.
  • Jei turite obuolį, galite jį sutarkuoti ir pridėti prie salotų – suteiks gaivumo ir papildomų vitaminų.
  • Į salotas galite įmaišyti šiek tiek konservuotų žirnelių arba kukurūzų.
  • Mėgstantiems riešutus – sauja smulkintų graikinių riešutų suteiks salotoms traškumo ir papildomų maistinių medžiagų.

Šios paprastos morkų salotos yra universalus patiekalas: jos puikiai tinka kaip užkandis šventiniam stalui, kaip užtepėlė ant sumuštinių, arba kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Skanaus!


Autorius: Viktoras Erofejevas
Skaitymo laikas: 2 min.
Peržiūros: 227 k.
Paskelbta: 05.11.2024

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video