Nuostabi užtepėlė per 5 minutes. Anksčiau daugelis gamino, o dabar pamiršo

Tradicinės salotos iš morkų ir lydyto sūrelio su česnaku, kurias daugelis seniai pamiršo. Šiandien šias salotas galima naudoti kaip tepaliuką sumuštiniams, įdarą ir kremą užkandiniams tortams.

Ingredientai

  • Morkos – 2 vnt.
  • Lydyti sūreliai – 2 vnt.
  • Česnako skiltelės – 3 vnt.
  • Druska, pipirai
  • Majonezas

Gaminimas

1. Paruoškite morkas: Rinkitės saldžias ir sultingas morkas – nuo jų kokybės priklauso visos salotos skonis.

2. Sutarkuokite: Vidutinio dydžio tarka sutarkuokite morkas, lydytus sūrelius ir česnaką.

3. Sumaišykite: Sumaišykite su majonezu, pagal skonį pasūdykite ir papiruokite.

Daugelis į tokią užtepėlę ar salotas naudoja papriką ir įvairias prieskonines žoleles pagal skonį.

Panaudojimo būdai

Užkandiniai tortai: Kremas puikiai tinka užkandiniams tortams, kurių pagrindas gaminamas iš kepenėlių, vaflių su įvairiomis mėsos priemaišomis.

Ritinėliai: Skanu apkepti ilgus cukinijų ar baklažanų griežinėlius, uždėti šią užtepėlę ir susukti ritinėliu. Į įdarą galima pridėti pomidoro gabaliuką, krapų.

Užkandžiai: Tokią užtepėlę naudojama ir šventinėms tartaletėms pripildyti, įdaromi pomidorai ir kiaušiniai, patiekiama ant saldžios paprikos griežinėlių.

Sumuštiniai: Paprasčiausias ir skanesnis variantas – tai skrebučiai arba su sviestu apkeptas baltas duonos, juodos duonos ar baguette’o. Šie sumuštiniai visada pirmi išnyksta nuo stalo – tokia originali išeina ši paprasta užkanda.

Patarimai

  • Rinkitės sultingas, saldžias morkas
  • Galima pridėti tarkuotų obuolių (pikantesniam skoniui)
  • Nepersūdykite – lydyti sūreliai jau sūrūs
  • Laikykite šaldytuve iki 3 dienų
  • Prieš patiekiant, paleiskite kambario temperatūroje 15 min

Paruošimas: 5 min | Laikymas: iki 3 dienų šaldytuve

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video