Tradicinės salotos iš morkų ir lydyto sūrelio su česnaku, kurias daugelis seniai pamiršo. Šiandien šias salotas galima naudoti kaip tepaliuką sumuštiniams, įdarą ir kremą užkandiniams tortams.
Ingredientai
- Morkos – 2 vnt.
- Lydyti sūreliai – 2 vnt.
- Česnako skiltelės – 3 vnt.
- Druska, pipirai
- Majonezas
Gaminimas
1. Paruoškite morkas: Rinkitės saldžias ir sultingas morkas – nuo jų kokybės priklauso visos salotos skonis.
2. Sutarkuokite: Vidutinio dydžio tarka sutarkuokite morkas, lydytus sūrelius ir česnaką.
3. Sumaišykite: Sumaišykite su majonezu, pagal skonį pasūdykite ir papiruokite.
Daugelis į tokią užtepėlę ar salotas naudoja papriką ir įvairias prieskonines žoleles pagal skonį.
Panaudojimo būdai
Užkandiniai tortai: Kremas puikiai tinka užkandiniams tortams, kurių pagrindas gaminamas iš kepenėlių, vaflių su įvairiomis mėsos priemaišomis.
Ritinėliai: Skanu apkepti ilgus cukinijų ar baklažanų griežinėlius, uždėti šią užtepėlę ir susukti ritinėliu. Į įdarą galima pridėti pomidoro gabaliuką, krapų.
Užkandžiai: Tokią užtepėlę naudojama ir šventinėms tartaletėms pripildyti, įdaromi pomidorai ir kiaušiniai, patiekiama ant saldžios paprikos griežinėlių.
Sumuštiniai: Paprasčiausias ir skanesnis variantas – tai skrebučiai arba su sviestu apkeptas baltas duonos, juodos duonos ar baguette’o. Šie sumuštiniai visada pirmi išnyksta nuo stalo – tokia originali išeina ši paprasta užkanda.
Patarimai
- Rinkitės sultingas, saldžias morkas
- Galima pridėti tarkuotų obuolių (pikantesniam skoniui)
- Nepersūdykite – lydyti sūreliai jau sūrūs
- Laikykite šaldytuve iki 3 dienų
- Prieš patiekiant, paleiskite kambario temperatūroje 15 min
Paruošimas: 5 min | Laikymas: iki 3 dienų šaldytuve





