Tai vienas iš sėkmingiausių obuolių šarlotės receptų, mano nuomone. Ji gaunasi labai puri, švelni, labai aromatingą ir drėgna, pjaustant į gabaliukus netrupa.
Gaminimui jums prireiks šių ingredientų:
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukrus – 200 g;
- miltai – 150 g;
- druska – žiupsnelis;
- kepimo milteliai – 1 a.š.;
- obuoliai – 4 vnt;
- citrinos sultys – 3 a.š.;
- cinamonas – pagal skonį;
- vanilinis cukrus.
Gaminimo procesas:
- Obuolius nulupame ir supjaustome plonais skiltelėmis, apšlakstome citrinos sultimis. Rinkitės rūgščiai saldžius obuolius, kad jie sukurtų skonio balansą su saldžia tešla.
- Kiaušinius pradedame plakti su žiupsneliu druskos, tada įdedame vanilinį cukrų ir cukrų, ir plakame masę, kol ji padidės ir taps puri.
- Dalimis suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais, išplakame.
- Sudedame obuolius ir išmaišome.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sutepame jį sviestu arba augaliniu aliejumi ir sudedame tešlą.
- Viršų galima pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 minučių, tačiau paruošimą tikrinkite mediniu pagaliuku.
- Atvėsusią šarlotę pabarstome cukraus pudra ir patiekiame su arbata.
Pats puriausias stebuklas su švelniu obuolių aromatu – tai pati paprasčiausia ir greičiausia šarlotė. Galima išplakti šiek tiek grietinės su cukraus pudra ir sumaišyti su smulkintais riešutais, kurie puikiai dera su obuoliais, ir toks kremas bus tinkamas šiam saldžiam desertui.
Patarimas: Šis pyragas ypač gardus patiekiamas šiltas, kai obuoliai dar išsaugoja savo sultingumą, o tešla būna minkšta ir švelni. Jeigu norite išlaikyti pyragą ilgiau, laikykite jį sandariai uždengtą, kad neišdžiūtų.