Kondensuotas pienas buvo išrastas tik XIX amžiuje išradingo amerikiečio Geilo Bordeno. Netrukus šis saldus skanėstas buvo pradėtas gaminti masiškai. Naujas produktas atvėrė erdvę kūrybai daugybei konditerių. Iš kondensuoto pieno galima pagaminti tiek kremą, tiek biskvitus.
Po šimtmečio dauguma desertų parduotuvių siūlė pirkėjams paragauti daugybę gaminių su kondensuotu pienu. Ši naujovė greitai pasklido po visą planetą.
Verta pagaminti bent vieną tortą su kondensuotu pienu.
Biskvito ingredientai:
- kondensuotas pienas — 380 g;
- kiaušiniai — 2 vnt.;
- miltai — 140 g;
- vanilinas — žiupsnelis;
- kepimo milteliai — 8 g.
Kremo ingredientai:
- sviestas — 70 g;
- šokoladas — 100 g;
- virtas kondensuotas pienas — 180 g.
Torto gaminimas:
- Išplakame kondensuotą pieną su kiaušiniais ir vanilinu iki vientisos masės. Persijojame į mišinį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, užmaišome biskvitinę tešlą.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir paskirstome tolygiu sluoksniu.
- Kepame paplotį 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių orkaitėje.
- Nuo paplotėlio nuimame kepimo popierių, padalijame į dvi dalis. Abi dalis padalijame į 4 plonus lakštus.
- Atskirame inde ruošiame kremą — ištirpiname sviestą, sumaišome su šokoladu.
- Kai šokoladas ištirpsta svieste, įdedame virto kondensuoto pieno. Išmaišome komponentus iki vienalytės masės.
- Lakštus sudrėkiname pienu, kiekvieną ištepame kremu. Iš lakštų su kremu surenkame tortą.
- Torto šonus ir viršūnę ištepame kremu, padedame į šaldytuvą porai valandų.
- Šį tortą galima papuošti ištirpintu šokoladu ir šokoladine drožle.
Gaunasi saldus šokoladinis tortas su kondensuotu pienu.