Avokadas atsirado Centrinėje Amerikoje ir Meksikoje. Maždaug prieš 10 tūkstančių metų žmonės eidavo į miškus rinkti šių vaisių. Vėliau juos pradėjo auginti šalia savo namų.
Avokadą dažnai vadina paslaptingu, nes sudėtinga jį priskirti daržovėms ar vaisiams. Parduotuvių lentynose lengva rasti šį egzotišką vaisių, tačiau mes gaminame nedaug patiekalų, kuriuose galėtume panaudoti šį ingredientą.
Produkto naudingumas neginčijamas, todėl verta įtraukti jį į savo valgiaraštį. Pavyzdžiui, galima valgyti avokadą pusryčiams, pagaminus iš jo tepamą užkandį. Štai vienas iš variantų.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vienetai;
- avokadas – 1 vienetas;
- majonezas – 3-4 valgomieji šaukštai;
- žalieji svogūnų laiškai;
- citrina – 1/4 dalis;
- druska;
- juodieji pipirai.
Gaminimas:
- Visų pirma išverdame keturis kiaušinius, užtrukę apie 10 minučių. Vieną avokadą padalijame pusiau ir pašaliname kauliuką. Tada nuimame odelę ir supjaustome kubeliais. Ingredientą sudedame į gilią lėkštę.
- Virtus vištienos kiaušinius supjaustome kubeliais ir sumaišome su avokadu.
- Žaliuosius svogūnų laiškus smulkiai supjaustome peiliu. Taip pat galima pridėti česnako ar petražolių. Visus žalumynus sumaišome atskirame inde su majonezu.
- Citriną padalijame į keturias dalis ir vieną iš jų išspaudžiame į majonezo mišinį. Jei pateko sėklų, pašaliname jas. Jos užtepėlėje trukdys.
- Šiame etape į padažą pridedame druskos ir juodųjų pipirų. Po to šiuo padažu užpilame kiaušinių ir avokado mišinį. Sumaišome ingredientus šakute ir gauname nuostabų tepamą užkandį pusryčiams.
- Supjaustome duoną ir ant kiekvienos riekelės uždedame nedidelį kiekį paruošto užkandžio.
Lengvai ir paprastai gavome visavertį skanėstą rytiniam valgymui.