Pica keptuvėje per 5 minutes. Skanu ir paprasta: receptas „visiems gyvenimo atvejams”

Pica – senovinis itališkas patiekalas, XX amžiuje išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Ypatingą susidomėjimą šis patiekalas sukėlė amerikiečiams, kurie netrukus nusprendė patys gaminti picą JAV. Antroje XX amžiaus pusėje šalyje atsirado daugybė įvairių picerijų. Vienos įstaigos pozicionavosi kaip šeimos restoranai, kitos – kaip vaikų, trečios – suaugusiesiems.

Iš Amerikos picos kultas pradėjo plisti į Europą ir NVS šalis. 1990-aisiais pica pasirodė ir Sovietų Sąjungoje. Tačiau picerijoms nepavyko ilgai išsilaikyti Sovietų Sąjungoje. Populiarumo sumažėjimas greičiausiai buvo susijęs su prekių deficitu.

Šiandien picą galima lengvai pasigaminti namuose, tam nebūtina būti profesionaliu virėju.

Ingredientai picos tešlai:

  • Grietinė – 4 valgomieji šaukštai
  • Majonezas – 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Miltai – 9 valgomieji šaukštai

Ingredientai įdarui:

  • Pomidoras – 1 vnt.
  • Dešrelės – 2 vnt.
  • Marinuotas agurkas – 1 vnt.
  • Sūris – 80 g
  • Kečupas – 2 valgomieji šaukštai

Picos gaminimas:

  1. Paruoškite tešlą. Giliam inde išplakite kiaušinius, sumaišykite su grietine ir majonezu. Į mišinį suberkite miltus ir užmaišykite tirštą tešlą. Galite naudoti plaktuvą, kad mišinys būtų vientisesnis.
  2. Pasiruoškite produktus įdarui. Pomidorą, dešreles ir marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  3. Kepkite picos pagrindą. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite. Tolygiu sluoksniu išdėliokite tešlą ant keptuvės paviršiaus. Kepkite tešlą ant nedidelės ugnies. Tešlos viršų patepkite kečupu.
  4. Suformuokite picą. Ant kečupo sluoksnio išdėliokite dešreles, pomidorų ir agurkų griežinėlius. Viršų apibarstykite sūriu, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes.

Profesionalų patarimai:

  • Kad rezultatas būtų dar skanesnis, įdarui galite naudoti ne tik dešreles, bet ir kumpį, šoninę ar maltą mėsą.
  • Pagerinkite skonį įbėrę itališkų prieskonių – džiovinto baziliko, oregano ar rozmarino.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į įdarą galite įdėti šviežių ar marinuotų čili pipirų.
  • Vegetariškam variantui dešreles pakeiskite grybais, paprika arba cukinija.

Ši greita pica – puikus sprendimas, kai reikia greitai pamaitinti šeimą ar netikėtai užklupo svečiai. Toks patiekalas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o paruošimo paprastumas leidžia jį gaminti net kulinarijos pradžiamoksliams.

Gero apetito!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video