Tiesiog paruošiu faršą ir tepu ant duonos. Skanaus užkandžio receptas: taip gaminu daugiau nei 10 metų

 

Vienas dažniausiai vartojamų patiekalų visose pasaulio virtuvėse yra sumuštiniai. Jie gali turėti skirtingus pavadinimus — sendvičiai, mėsainiai, tačiau esmė lieka ta pati. Žmonija seniai atsisakė duonos su sviestu koncepcijos. Dabar sumuštiniu gali būti bet koks patiekalas, pagamintas iš duonos, daržovių, dešros ir kitų ingredientų.

Sumuštinių globalizacijos istorija prasidėjo 1900 metais. Tada buvo parduotas pirmasis mėsainis, kuris iš esmės ir buvo sumuštinis. Tai įvyko JAV, laikais, kai žmonės daug dirbo. Atitinkamai, laiko gaminti amerikiečiai neturėjo. Mėsainiai ir sumuštiniai nuo bado gelbėjo ištisas šeimas.

Šiuolaikiniame pasaulyje šie paprasti patiekalai taip pat gelbsti žmones nuo rytinio alkio. Papasakosime, kaip namuose pagaminti sumuštinį su kotletu.

Sumuštinio su kotletu ingredientai:

  • Duona — 4 riekelės;
  • Faršas — 200 g;
  • Svogūnas — ½ vnt.;
  • Druska — 1 a.š.;
  • Gazuotas vanduo — 50 ml;
  • Sūris — 100 g;
  • Krapai — ryšulėlis.

Sumuštinio su kotletu gaminimas: Supjaustome smulkiais kubeliais pusę svogūno, įdedame į faršą. Taip pat mėsą pabarstome druska, užpilame gazuotu vandeniu ir gerai išmaišome.

Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudedame duonos riekeles. Sutarkuojame sūrį vidutinio stambumo tarka. Ant duonos paskirstome paruoštą faršą per visą paviršių.

Ant faršo sluoksnio sukuriame sūrio kepurėlę.

Kepame sumuštinį orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Tuo metu smulkiname krapus, kuriais pabarstome sumuštinius po paruošimo.

Gauname skanų užkandį, kuris gali pakeisti įprastus sumuštinius.

Į faršą gaminant galima įdėti mėgstamų prieskonių skoniui pagerinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video