Šį tortą gaminu kasdien. Paprastai ir skaniai: be orkaitės per 20 minučių

 

Paprastų tortų receptai tampa vis populiaresni. Tikėtina, kad žmonės pavargo nuo tortų, gaminamų konditerijos fabrikuose. Dažniausiai parduotuvėse pirkti tortai būna pernelyg saldūs, o kartais ir visiškai neskanūs.

Šią problemą galima išspręsti užsakant tortą pas konditerį. Profesionalai gamina desertus iš kokybiškų produktų. Tačiau tokių tortų kaina yra gerokai didesnė nei parduotuvėse parduodamų.

Jei nenorite išleisti daug pinigų, bet norite skanaus torto, geriausia jį pasigaminti patiems. Šiandien internete gausu konditerijos meno mokymų. Net jei anksčiau neturėjote reikalų su konditerija, jums tikrai pavyks pasigaminti tortą.

Parodysiu, kaip namuose pasigaminti paprastą, bet labai skanų tortą be orkaitės – tiesiog keptuvėje per vos 20 minučių!

Ingredientai naminio torto gaminimui:

Biskvitui:

  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos
  • 100 g cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 70 ml pieno
  • 120 g miltų
  • 25 g kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:

  • 250 ml grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
  • 100 ml kondensuoto pieno
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės

Glajui:

  • 100 g šokolado
  • Likusi grietinėlė (apie 50 ml)

Naminio torto gaminimo procesas:

1. Biskvito paruošimas:

  1. Į dubenį su kiaušiniais įberiame žiupsnelį druskos ir išplakame mikseriu.
  2. Į kiaušinių mišinį suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir kruopščiai išplakame, kol cukraus kristalai visiškai ištirps.
  3. Į mišinį įpilame augalinį aliejų ir pieną, išmaišome.
  4. Persijojame į kiaušinių mišinį miltus su kakava ir kepimo milteliais, užmaišome biskvito tešlą.
  5. Ant keptuvės dugno padedame kepimo popierių. Supilame tešlą į keptuvę.
  6. Kepame ant lėtos ugnies uždengę dangčiu 15-20 minučių.
  7. Biskvito paruošimą galime patikrinti mediniu pagaliuku.

2. Kremo paruošimas:

  1. Kol biskvitas aušta, ruošiame kremą.
  2. Mikseriu išplakame grietinėlę (200 ml) su cukraus pudra.
  3. Į masę įdedame kondensuoto pieno, plakame iki kremo susiformavimo.
  4. Užtepame kremą ant biskvito.

3. Glajaus paruošimas:

  1. Atskirame inde pašildome šokoladą su likusia grietinėle, išmaišome.
  2. Padengame šiuo glajumi kremo paviršių.
  3. Į glajų pagal skonį galima įdėti riešutų.

Kodėl šis receptas vertas jūsų dėmesio:

  1. Greitas paruošimas – visas procesas užtrunka vos 20 minučių!
  2. Nereikia orkaitės – puikus sprendimas, kai neturite orkaitės arba nenorite jos įkaitinti karštą dieną.
  3. Paprastas gaminimas – tiks net pradedantiesiems, kurie niekada anksčiau nekepė tortų.
  4. Ekonomiška – visi ingredientai yra įprasti ir nebrangūs.
  5. Universalumas – galite eksperimentuoti su skoniais pridėdami vaisių, riešutų ar kitų mėgstamų ingredientų.

Patarimai tobulam rezultatui:

  • Keptuvę rinkitės su storomis sienelėmis, kad biskvitas tolygiai iškeptų.
  • Jei norite švelnesnio skonio, į kremą galite įdėti daugiau kondensuoto pieno.
  • Jei mėgstate sodresnį šokolado skonį, į biskvito tešlą galite įdėti šiek tiek daugiau kakavos.
  • Tortą galima papuošti šviežiomis uogomis, tarkuotu šokoladu ar karamelizuotais riešutais.
  • Prieš patiekiant, laikykite tortą šaldytuve bent 1-2 valandas, kad kremas sustingtų.

Šis paprastas, bet skanus tortas yra puikus sprendimas, kai norite greitai palepinti save ar artimuosius namie gaminto deserto skoniu. Išbandykite jį jau šiandien ir įsitikinsite, kad konditerijos šedevrai gali gimti ir be specialios įrangos ar ypatingų įgūdžių!

Ar jau išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo įspūdžiais komentaruose! Kokiais ingredientais papildėte šį tortą, kad pritaikytumėte jį savo skoniui?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video