Skaniausias receptas su bulvėmis. Šeima prašo gaminti kas antrą dieną: vakarienė per 15 minučių

 

Galima teigti, kad bulvių apkepas atsirado tuo momentu, kai žmogus sumąstė panaudoti bulvių gumbus maisto gaminimui.

Bulvių apkepas yra patiekalas, gaminamas iš supjaustytų bulvių, kurios dedamos sluoksniais ir užpilamos kiaušinių ir pieno arba grietinės mišiniu. Taip pat į apkepą galima pridėti mėsos, žuvies, grybų arba daržovių. Patiekalas kepamas orkaitėje iki auksinės plutelės.

NVS šalyse bulvių apkepas buvo ruošiamas nuo seno. Šis patiekalas buvo populiarus tarp valstiečių ir darbininkų, nes buvo sotus ir patogus transportuoti. Bulvių apkepą imdavosi su savimi į kelią ar į darbą. Šiandien bulvių apkepas išlieka populiariu patiekalu, kuris gaminamas daugelyje pasaulio šalių.

Ingredientai bulvių apkepui:

  • Bulvės – 5 vnt.
  • Druska – žiupsnelis
  • Juodieji pipirai – žiupsnelis
  • Paprika – žiupsnelis
  • Džiovintas česnakas – žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Grietinė – 200 g
  • Laiškiniai svogūnai – ryšulėlis
  • Vyšniniai pomidorai
  • Medžiotojų dešrelės
  • Sūris – 100 g
  • Petražolės – ryšulėlis

Bulvių apkepo gaminimas:

  1. Nuluptas bulves supjaustome plonomis riekelėmis ir dedame į kepimo formą, pabarstome druska. Bulves taip pat pabarstome juodaisiais pipirais, paprika, džiovintu česnaku, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Sumaišome prieskonius su bulvėmis ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Atskiriame dubenyje išplakame kiaušinius, sumaišome su grietine.
  3. Smulkiai supjaustome laiškinius svogūnus, supjaustome vyšninius pomidorus, sudedame į kiaušinių ir grietinės mišinį, išmaišome.
  4. Medžiotojų dešreles supjaustome plonomis riekelėmis, sūrį sutarkuojame stambia tarka.
  5. Ant iškeptų bulvių užpilame kiaušinių, grietinės ir daržovių mišinį. Ant viršaus sudedame medžiotojų dešrelių sluoksnį, pabarstome sūriu.
  6. Kepame patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Šis skanus ir sotus bulvių apkepas su dešrelėmis, kiaušiniais ir sūriu yra puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei. Patiekalas pasižymi puikiu skoniu, kurį sukuria derinys traškių apkeptų bulvių, kreminio kiaušinių ir grietinės padažo bei aromatinio sūrio. Medžiotojų dešrelės suteikia papildomo skonio, o šviežios žolelės – gaivumo.

Šį receptą lengva modifikuoti pagal savo skonį – galite naudoti įvairius prieskonius, keisti dešrelių rūšį arba pridėti kitų daržovių. Svarbiausia – kokybiškos, tinkamos kepimui bulvės ir tinkama kepimo temperatūra, kuri užtikrina, kad bulvės būtų minkštos viduje, bet traškios išorėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video