Pikantiškas moliūgas su įvairiomis kvapniomis žolelėmis ir prieskoniais yra toks skanus ir švelnus, kad šis užkandis puikiai pakeičia mėsos patiekalus. Šis rudeniškas delikatesas ne tik sužavės jūsų šeimą savo skoniu, bet ir papildys organizmą vertingomis medžiagomis.
Moliūgai – tikras vitamino A, C ir E, kalio bei skaidulų lobynas. Reguliarus jų vartojimas stiprina imunitetą, gerina regėjimą ir padeda palaikyti širdies sveikatą. Moliūge esantys antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais ir lėtina senėjimo procesus. Be to, šis daržovių karalius turi mažai kalorijų, todėl puikiai tinka figūrą prižiūrintiems žmonėms.
Gaminimui jums reikės šių ingredientų:
- moliūgas – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt.;
- kokosų aliejus (arba sviestas);
- druska, pipirai, rozmarinas, muskato riešutas, žalumynai;
- džiūvėsėliai;
- parmezano sūris, česnakas.
Gaminimo procesas:
- Moliūgą nulupame ir supjaustome kubeliais.
- Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais.
- Ištirpiname kokosų aliejų arba sviestą ir kepame svogūną iki pusiau suminkštėjimo, tada suberiame moliūgą, išmaišome.
- Pabarstome druska ir pipirais, pridedame kvapnių žolelių ir prieskonių, troškiname iki minkštumo po dangčiu.
- Likus kelioms minutėms iki gaminimo pabaigos, įdedame rozmariną ir bet kokiu būdu sutrintą česnaką, žalumynus. Išmaišome. Troškiname dar kelias minutes ir patiekiame karštu pavidalu į stalą.
Patarimas tobulam rezultatui:
Norėdami suteikti patiekalui ypatingą traškumą ir sodrumą, prieš patiekdami moliūgų troškinį, apibarstykite jį mišiniu iš džiūvėsėlių, tarkuoto parmezano sūrio ir smulkintų žalumynų. Trumpai pakepkite orkaitėje arba po grilyje, kol viršus gražiai apskrus.
Kodėl šis patiekalas geresnis už mėsą?
- Moliūgas turi mažiau kalorijų ir riebalų nei mėsa
- Jame gausu skaidulų, kurios pagerina virškinimą
- Šis patiekalas tinkamas vegetarams ir veganams (jei nenaudojamas sviestas ar parmezanas)
- Moliūgas yra daug pigesnis nei kokybiška mėsa
- Jis greičiau paruošiamas nei daugelis mėsos patiekalų
- Tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras
Pateikimo idėjos:
- Su šviežiomis salotomis, apibarstytomis sėklomis
- Ant keptos duonos riekelės kaip bruschetta
- Kaip garnyrą prie keptos žuvies
- Kaip pagrindinį patiekalą su grūdų koše
- Kaip užkandį su jogurtiniu padažu
Šis paprastas, bet nuostabus moliūgų patiekalas tikrai pradžiugins jūsų artimuosius ir privers juos pamiršti apie mėsą bent vienai vakarienei. Tai ne tik skanu, bet ir sveika!
Skanaus ir spalvingo rudens!