Švelnus ir be nereikalingų priedų: kaip pasigaminti naminį kreminį sūrį

Šis receptas puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja pieno produktų.

Kreminis sūris su žolelėmis yra labai skanus ir ypač gerai dera su sausainiais ar kruasanais. Tačiau egzistuoja sveikesnė alternatyva įprastam kreminiam sūriui. Ji leis jums gauti didelį kiekį baltymų be pieno produktų.

Augalinis kreminis sūris – receptas be pieno produktų

Ingredientai:

  • 1 puodelis anakardžių riešutų
  • 1,5 stiklinės vandens
  • 1 tofu blokas
  • 1 skiltelė česnako
  • Pusės citrinos sultys
  • 1 arbatinis šaukštelis miso pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis Dijon garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako
  • Pusė stiklinės maistinių mielių
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis ciberžolės
  • Druska ir pipirai
  • Smulkinti laiškiniai svogūnai

Gaminimo procesas:

  1. Anakardžių riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu mažiausiai 15 minučių. Tai padės riešutams suminkštėti ir tapti kreminiams.
  2. Tuomet sutrinkite juos maišytuve su visais ingredientais, išskyrus laiškinius svogūnus. Jums turėtų išeiti visiškai vientisa masė.
  3. Šiame etape įdėkite laiškinius svogūnus – jų kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
  4. Nors tekstūra gali atrodyti nestabili, nebijokite – jai dar reikia sustingti. Padėkite kreminį sūrį į šaldytuvą valandai arba nakčiai.
  5. Per šį laiką jis įgaus įprastą tekstūrą, kurią taip malonu tepti ant skrebučių. Tie, kurie jį išbandė, patvirtina, kad sūrio skonis labai panašus į originalą.

Augalinio kreminio sūrio privalumai

Šis naminius kreminis sūris turi keletą svarbių privalumų:

  1. Be pieno produktų – puikiai tinka žmonėms, turintiems laktozės netoleravimą ar vengiantiems pieno produktų dėl kitų priežasčių.
  2. Daug baltymų – tiek anakardžių riešutai, tiek tofu yra puikūs augalinių baltymų šaltiniai.
  3. Be konservantų – žinote tiksliai, kas yra jūsų sūryje, nes patys jį pagaminote.
  4. Pritaikomas – galite reguliuoti prieskonius pagal savo skonį, pridėti žolelių ar kitų priedų.

Patarimai tobuliems rezultatams

  • Jei norite tirštesnės tekstūros, naudokite mažiau vandens arba ilgiau palikite šaldytuve.
  • Norėdami sukurti skirtingus skonius, išbandykite įvairias žoleles: petražoles, krapus, bazilikų arba rozmarino.
  • Šis kreminis sūris puikiai tinka ne tik ant skrebučių, bet ir kaip užtepėlė daržovėms, pagrindas veganiškiems pyragaičiams ar kaip ingredientas padažams.
  • Laikykite šaldytuve iki 5 dienų sandariai uždarytame inde.

Šis naminis augalinis kreminis sūris yra puikus būdas mėgautis kreminiu sūriu be nereikalingų priedų ir pieno produktų, išlaikant puikų skonį ir tekstūrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video