Geriausi prieskoniai, pagreitinantys riebalų deginimą ir svorio mažėjimą

spices for fat burning

Geriausi riebalus deginantys prieskoniai yra kajeno pipirai, kurie padidina medžiagų apykaitą iki 5 %, ciberžolė, kuri kovoja su riebalinio audinio uždegimu, cinamonas, kuris reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, imbieras, kuris skatina termogenezę, ir juodieji pipirai, kurie didina maistinių medžiagų įsisavinimą. Šie prieskoniai veikia skatindami termogenezę, mažindami apetitą, gerindami jautrumą insulinui ir didindami riebalų oksidaciją. Kad gautumėte didžiausią naudą, nuolat įtraukite šiuos prieskonius į kasdienį maistą ir apsvarstykite galimybę juos derinti, kad būtų pasiektas sinergetinis poveikis.

Kajeno pipirai: Riebalų oksidaciją skatinantis medžiagų apykaitos degiklis

Uždegdami natūralius organizmo riebalų deginimo procesus, kajeno pipirai yra vieni stipriausių prieskonių svoriui reguliuoti. Tyrimai rodo, kad jo veiklioji medžiaga kapsaicinas laikinai iki 5 % padidina medžiagų apykaitos greitį, todėl net ramybės būsenoje suvartojama daugiau kalorijų.

Reklama

Kapsaicinas skatina termogenezę– šilumos gamybą skatinant medžiagų apykaitą – kuri palengvina riebalų oksidaciją. Tyrimai parodė, kad šis junginys taip pat gali mažinti apetitą ir suvartojamų kalorijų kiekį, nes sukelia sotumo jausmą.

Reguliarus kajeno pipirų vartojimas, nesvarbu, ar jie barstomi ant patiekalų, ar vartojami kaip papildas, gali padėti pasiekti nedidelių svorio metimo rezultatų, jei jie įtraukiami į kruopščią mitybą ir fizinio aktyvumo režimą.

 Priešuždegiminis kovotojas su riebalais – ciberžolė

Ryškiu auksiniu atspalviu išsiskiriančioje ciberžolėje yra kurkumino – biologiškai aktyvaus junginio, pasižyminčio ypatingomis priešuždegiminėmis savybėmis, ypač nukreiptomis prieš riebalinio audinio uždegimą.

Reklama

Tyrimai rodo, kad kurkuminas slopina uždegiminius citokinus, sukeliančius atsparumą insulinui ir metabolinį sindromą. Šis poveikis padeda užkirsti kelią riebalų ląstelių dauginimuisi ir gerina medžiagų apykaitos efektyvumą.

Tyrimai rodo, kad kasdien vartojant ciberžolę galima sumažinti liemens apimtį ir kūno riebalų kiekį, nes pagerėja lipidų apykaita ir slopinama adipogenezė. Ciberžolė pasižymi termogeninėmis savybėmis, kurios šiek tiek padidina kūno temperatūrą ir taip palengvina papildomas kalorijų sąnaudas.

Kad ciberžolė būtų idealiai įsisavinama, ją reikėtų vartoti su juodaisiais pipirais, kurių sudėtyje esantis piperinas padidina kurkumino biologinį įsisavinamumą iki 2000 %.

Reklama

Cinamonas: cukraus kiekio kraujyje reguliavimas ir svorio valdymas

Ciberžolė padeda kovoti su uždegimu, o cinamonas – su kitu svarbiu svorio valdymo veiksniu: cukraus kiekio kraujyje reguliavimu. Šio paplitusio prieskonio sudėtyje yra junginių, kurie imituoja insuliną, didina ląstelių gliukozės pasisavinimą ir gerina jautrumą insulinui.

Tyrimai rodo, kad kasdien suvartojant vos 2,5 mililitro, galima labai sumažinti cukraus kiekį kraujyje nevalgius ir sumažinti atsparumą insulinui. Užkirsdamas kelią cukraus kiekio kraujyje šuoliams ir kritimams, kurie sukelia alkį ir potraukį maistui, cinamonas padeda palaikyti pastovų energijos lygį visą dieną.

Be to, cinamono sudėtyje yra cinamaldehido, kuris, kaip rodo tyrimai, gali suaktyvinti termogenezę,t. y. procesą, kurio metu organizmas išskiria šilumą ir degina kalorijas.

Reklama

Imbieras: Termogeninė šaknis, kuri tirpdo užsispyrusius riebalus

Tradicinėje medicinoje šimtmečius šlovinamas imbieras išsiskiria kaip galingas termogeninis ingredientas, pasižymintis nepaprastais riebalų deginimo gebėjimais. Ši aštri šaknis padidina kūno temperatūrą per procesą, vadinamą termogeneze, natūraliai pagreitindama medžiagų apykaitą ir kalorijų išeikvojimą.

Tyrimai rodo, kad imbieras gali sumažinti alkio priepuolius ir kartu padidinti riebalų oksidaciją, ypač užsispyrusiose pilvo srityse. Jo veiklusis junginys gingerolis padeda stabdyti riebalų kaupimąsi ir gerina jautrumą insulinui.

Kad svoris būtų reguliuojamas, ekspertai rekomenduoja kasdien suvartoti po 1-2 gramus šviežio imbiero į maistą, į arbatą arba į aukštos kokybės maisto papildus.

Reklama

Nuosekliai vartojant kartu su subalansuota mityba galima pasiekti puikių rezultatų.

Juodieji pipirai:  biologinio prieinamumo stiprintuvas, padedantis geriau numesti riebalus

Juoduosiuose pipiruose, į kuriuos dažnai neatsižvelgiama kaip į įprastą stalo pagardą, yra galingo junginio piperino, kuris labai pagerina organizmo gebėjimą įsisavinti maistines medžiagas ir kitus svorio metimo junginius.

Tyrimai rodo, kad piperinas gali slopinti naujų riebalinių ląstelių formavimąsi per procesą, vadinamą adipogeneze. Be to, jis didina termogenezę ir padeda organizmui sudeginti daugiau kalorijų per dieną.

Reklama

Tačiau labiausiai prie svorio metimo prisideda tai, kad padidina kitų junginių biologinį prieinamumą iki 2000 %.

Kad gautumėte didžiausią naudą, ekspertai rekomenduoja šviežiai maltus juoduosius pipirus vartoti kartu su ciberžole arba žaliąja arbata – taip sukuriamas sinergetinis poveikis, kuris sustiprina riebalų deginimo potencialą.

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like