Teisingi kotletai. Pripažįstu tik tokį receptą: vyras pasiruošęs juos valgyti visą savaitę

Daugelis kulinarų turi savo kotletų receptą. Dažnai namų virėjai savo šeimoms nuolat gamina pagal tą patį receptą. Žmonės nenori eksperimentuoti ir bandyti kažką naujo. Tikėtina, kad kai kuriuos stabdo baimė, jog kotletai bus neskanūs. Kiti mano, kad jų kotletų receptas yra toks tobulas, jog nereikalauja jokių pataisymų.

Tačiau verta leistis į eksperimentus, taip pat ir maisto gaminimo srityje. Pasidalinsiu, kaip pagaminti kotletus skaniai ir sultingai – šį receptą mano šeimoje vadiname „taisyklingais kotletais”, nes po jų kitų receptų net nesinori bandyti.

Ingredientai kotletams:

  • 1 kg mėsos (rekomenduojama riebi kiauliena)
  • 200 g sausos duonos
  • 200 ml pieno
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ⅓ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • Augalinis aliejus kepimui
  • Sviestas apkepimui

Kotletų gaminimo eiga:

  1. Paruoškite ingredientus:
    • Supjaustykite riebios kiaulienos mėsą nedideliais gabalėliais.
    • Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną ir perpjaukite česnako skiltelę pusiau.
    • Sulaužykite duoną gabalėliais ir užpilkite pienu, leiskite išbrinkti.
  2. Paruoškite faršą:
    • Per mėsmalę permalkite mėsos gabalėlius, svogūną ir česnaką.
    • Paskutinę permalkite išbrinkintas duonos riekes. Svarbu: nespauskite iš duonos pieno!
    • Faršą pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Sumaišykite faršą:
    • Rankomis kruopščiai išmaišykite visus permaltus ingredientus.
    • Faršą gerai išdaužykite, kad jis taptų vientisas ir lipnus.
  4. Formuokite ir kepkite kotletus:
    • Iš paruošto faršo formuokite didelius kotletus.
    • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
  5. Užbaikite kepimą orkaitėje:
    • Perkeldami kotletus į kepimo formą.
    • Ant kiekvieno kotleto uždėkite po gabalėlį sviesto.
    • Uždenkite formą folija ir dėkite į orkaitę.
    • Kepkite 160°C temperatūroje 20 minučių.

Kodėl šie kotletai tokie ypatingi?

Šio recepto paslaptis slypi keliuose svarbiuose niuansuose:

  • Pienu išbrinkinta duona suteikia kotletams nepakartojamą švelnumą ir sultingumą.
  • Kepimas dviem etapais – pirmiausia apkepant keptuvėje, o paskui užbaigiant orkaitėje su sviestu – suteikia kotletams traškią plutelę ir nepaprastai sultingą vidų.
  • Riebios kiaulienos pasirinkimas užtikrina, kad kotletai neišdžius ir bus maloniai sultingi.
  • Minimalus prieskonių kiekis leidžia išryškėti natūraliam mėsos skoniui, o ne jį užgožti.

Patarimas:

Jei norite dar skanesnių kotletų, galite:

  • Į faršą įdėti šiek tiek sutarkuoto fermentinio sūrio
  • Prieš dėdami į orkaitę, kotletus aptepti grietine
  • Pagaminti kotletus iš anksto ir leisti faršui pastovėti šaldytuve keletą valandų – taip prieskoniai geriau įsigers

Pabandykite šį receptą ir įsitikinsite, kodėl jis vadinamas „taisyklingais kotletais” – jūsų šeima juos norės valgyti kad ir visą savaitę!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video