Skani sriuba be mėsos. Gaminu per 25 minutes iš paprastų produktų

Dauguma  Rytų Europos šalių gyventojų įpratę, kad sriuba yra pirmasis pietų patiekalas. Tačiau apsilankius kitose šalyse paaiškėja, kad ne visur sriuba yra būtinas pirmasis patiekalas. Pavyzdžiui, Azijoje sriubos valgomos paskutinės. Pirmiausia valgomi mėsos patiekalai ir užkandžiai, ir tik po to sriuba. Be to, daugelyje Japonijos ir Korėjos restoranų lankytojas pats verda sriubą. Ši paslauga sukurta siekiant įtraukti svečią į gaminimo procesą. Manoma, kad taip žmogui labiau padidėja apetitas.

Sriubas galima rasti bet kokioje kultūroje. Kai kur sriubos nesūrios, kai kur labai aštrios, kai kur karštos, kai kur šaltos. Papasakosiu, kaip pagaminti paprastą sriubą be mėsos.

Ingredientai sriubai:

  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 saldžioji paprika
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 1,5 l vandens
  • 3 bulvės
  • 3 valgomieji šaukštai ryžių
  • 100 g kreminio sūrio
  • Keli laiškinių svogūnų laiškai
  • Kelios krapų šakelės
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2-3 skiltelės česnako (pastaba: originale česnakos paminėtas tik instrukcijose, bet ne ingredientuose)

Sriubos gaminimas:

  1. Paruoškite daržoves:
    • Smulkiai sutarkuokite morką
    • Supjaustykite svogūną mažais kubeliais
    • Nuluptą papriką supjaustykite plonomis juostelėmis
  2. Apkepkite daržoves:
    • Puode su augaliniu aliejumi pakepinkite morkas, svogūnus ir papriką kelias minutes
    • Įpilkite į puodą karšto vandens ir palikite sriubą virti uždengus dangčiu
  3. Pridėkite bulves ir ryžius:
    • Nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais
    • Sudėkite bulves į sriubą, virkite iki minkštumo, įberkite druskos
    • Kruopščiai nuplaukite ryžius, sudėkite į sriubą ir virkite 7 minutes uždengus dangčiu
  4. Užbaikite sriubą:
    • Įdėkite į sriubą kreminį sūrį, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite
    • Smulkiai supjaustykite laiškinius svogūnus ir krapus, įdėkite į sriubą ir virkite dar 5 minutes
    • Per spaudiklį išspauskite česnaką ir įdėkite į sriubą
  5. Leiskite pritraukti:
    • Po gaminimo leiskite sriubai pastovėti 5 minutes uždengus dangčiu

Gaunasi puiki daržovių sriuba su kreminiu poskoniu.

Patarimai tobulesnei sriubai:

  • Daržovių variacijos: Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis pagal sezoną – tinka cukinijos, brokoliai, žalieji žirneliai ar pomidorai
  • Skonio niuansai: Kreminio sūrio vietoje galima naudoti grietinėlę arba kokosų pieną
  • Tirštumo kontrolė: Jei mėgstate tirštesnes sriubas, įdėkite daugiau ryžių arba bulvių
  • Papildomas aromatas: Prieš pat patiekimą galite įberti šviežių žolelių arba apšlakstyti citrinos sultimis

Ši sriuba yra puikus pasirinkimas, kai norite greitai ir paprastai paruošti sveikų ir skanų patiekalą. Ji taip pat yra ekonomiška ir tinkama vegetarams.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video