Konservuoti pomidorai – puikus būdas išsaugoti sultingus pomidorus sveikus ir aromatingus visą žiemą. Dėl ypatingo „sniego antklodės” efekto konservuoti pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir labai gražūs.
Šis receptas yra paprastesnis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jums reikės nedaug, bet lengvai prieinamų ingredientų. Šiuo puikiu receptu pasidalijo garsi Ukrainos virtuvės šefė ir maisto tinklaraštininkė Lilija Cvita.
Lilija pastebėjo, kad taip paruošti pomidorai yra saldžiarūgščiai ir labai aromatingi. Jie gerai išsilaiko ir dera su bet kokiu garnyru. Česnakus vėliau galima naudoti salotoms ar bet kokiam kitam patiekalui. Tačiau, žinoma, pomidorai bus skanūs ir valgomi atskirai.
Reikalingi ingredientai
- Pomidorai – 2 kg
- Česnakai – 180 g
- Vanduo – 1,5 l
- Actas (9%) – 150 ml
- Druska – 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus – 6 valgomieji šaukštai
Pomidorų konservavimo procesas
- Nuplautus ir nusausintus pomidorus sudėkite į švarius ir iš anksto sterilizuotus stiklainius.
- Stiklainius iki viršaus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangteliais (bet nesukite jų) ir palikite 20 minučių.
- Po 20 minučių supilkite skystį iš stiklainių į didelį puodą, suberkite cukrų ir druską ir užvirinkite.
- Kai visi prieskoniai ištirps, supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
- Per tą laiką nulupkite česnaką ir smulkiai sutarkuokite. Šios proporcijos skirtos trims 1 litro talpos stiklainiams.
- Sutarkuotą česnaką tolygiai paskirstykite stiklainiuose ant pomidorų ir palikite 10 minučių.
- Užpilkite stiklainių turinį karštu marinatu ir sandariai uždarykite.
- Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode, kol visiškai atvės.
- Atvėsusius stiklainius padėkite saugoti į vėsią, tamsią vietą.
Po savaitės galėsite atidaryti stiklainį ir mėgautis aštriu saldžiarūgščiu skoniu. Baltas sutarkuoto česnako sluoksnis virš pomidorų sukuria įspūdingą „sniego” efektą, o pomidorai išlieka tvirti ir sultingi.
Šie pomidorai „sniege” puikiai tinka kaip užkandis, garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip papildomas ingredientas sumuštiniuose. Česnakas, kuris konservavimo metu įgauna švelnesnį skonį, taip pat gali būti naudojamas įvairiuose patiekaluose.
Gero apetito!