Kartais šventinėje sumaištyje galima pamiršti tam tikrus dalykus. Deja, nereikia žmonės išvakarėse dažnai praleidžia svarbius organizavimo momentus. Pavyzdžiui, ruošiant patiekalus, užmirštamas desertas. Todėl Naujųjų metų išvakarėse tenka skubiai ieškoti, kuo galima pakeisti tortą ar pyragaičius. Tačiau nereikėtų nerimauti dėl tokių smulkmenų. Yra daug skirtingų kepinių variantų, kurie taps nuostabiu naujametiniu desertu.
Kai kas gali prieštarauti, kad kepiniai gaminami ilgai. Reikia minkyti tešlą, ruošti įdarą ir kepti pyragą. Tai užtrunka, todėl dauguma atsisako tokių desertų. Verta pateikti paprastą greitą pyrago su kriaušėmis ir kamamberu receptą.
Ingredientai
- Kriaušė – 1 vnt.
- Kamambero sūris – 120 g
- Bemielė sluoksniuota tešla – 250 g
- Riešutai – 50 g
- Kiaušinio trynys – 1 vnt.
- Pienas – 1 a. š.
Gaminimas
1. Paruoškite ingredientus: Išimkite iš kriaušės šerdį, padalinkite vaisių pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. Analogiškai griežinėliais supjaustykite sūrį.
2. Paruoškite tešlą: Kočioku išritinkite bemielę sluoksniuotą tešlą į 20×30 cm lakštą. Išdėstykite lakštą ant kepimo popieriumi iškloto skardos.
3. Suformuokite pyragą: Užsiklodami dėliokite kriaušę, keisdami su sūriu.
4. Užbaikite: Apibarstykite įdarą riešutais. Išplakite trynį su pienu, patepkite mišiniu tešlos kraštus.
5. Kepkite: Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Gausis labai paprastas pyragas su sūriu ir kriaušėmis.
Kodėl šis pyragas veikia
- Paruošimas – vos 5 minutės: Nereikia minkyti tešlos
- Saldumas ir pikantumas: Saldi kriaušė puikiai dera su kreminiu kamamberu
- Riešutai prideda traškumo: Tekstūrų įvairovė
- Elegantiškas patiekimas: Atrodo kaip iš konditorėjos
Patarimai
- Vietoj kamambero galima naudoti brie sūrį
- Tinka graikiniai, lazdyno ar migdolų riešutai
- Galima apibarstykite medumi prieš patiekiant
- Skanesnis šiltas, bet geras ir atvėsęs
Paruošimas: 5 min | Kepimas: 15-20 min | Porcijos: 4-6