Mito paneigimas: ar tiesa, kad citrina degina riebalus? Štai kas iš tiesų vyksta

lemon does not burn fat

Citrina tiesiogiai netirpdo kūno riebalų; riebalų skaidymą kontroliuoja hormonai ir energijos balansas, o ne atskiri maisto produktai. Citrusiniai vaisiai yra vitamino C šaltinis, trumpam parūgština skrandį, gali šiek tiek sumažinti apetitą ir pagerinti hidrataciją, kai naudojami kaip mažai kalorijų turintis pagardas, tačiau patys savaime negali sukelti lipolizės ar mobilizuoti riebalinio audinio. Bet kokie svorio pokyčiai paprastai atsiranda dėl sumažinto kalorijų kiekio ar elgesio pokyčių. Tęskite skaityti, kad gautumėte praktinių patarimų, kaip saugiai ir moksliškai pagrįstai naudoti citriną svorio metimo plane.

Kodėl citrina tiesiogiai nedejuoja riebalų

Išnagrinėkite teiginį: citrina tiesiogiai nedejuoja riebalų, nes nė vienas maisto produktas pats savaime neskatina lipolizės. Įrodymai rodo, kad lipolizė yra reguliuojama hormonų; fermentai reaguoja į energijos deficitą ir katecholaminus, o ne į citrusinių vaisių vartojimą. Ekspertai pažymi, kad rinkodara supaprastina sudėtingą fiziologiją.

Citrinų sudedamosios dalys – vitaminas C ir organinės rūgštys – palaiko sveikatą, bet neturi mechanizmų, kurie savarankiškai mobilizuotų riebalinį audinį. Stebimi svorio pokyčiai po citrinų vandens vartojimo atspindi kalorijų pakeitimą arba apetito moduliaciją, o ne tiesioginį riebalų oksidaciją. Patarėjai, siekiantys padėti kitiems, turėtų informuoti, kad tvarus riebalų netekimas reikalauja energijos balanso ir aktyvumo, o citrinos turėtų būti vartojamos kaip maisto papildas, o ne kaip terapinis agentas.

Ką citrina iš tiesų daro jūsų organizme

Nustatę, kad citrina savaime nesukelia lipolizės, naudinga apibūdinti, kokį matomą fiziologinį poveikį daro jos sudedamosios dalys.

Citrina tiekia vitaminą C, remia kolageno sintezę ir imuninius atsakus; citrinų ir askorbo rūgštys gali šiek tiek sumažinti skrandžio pH, pagerindamos ankstyvą virškinimą ir aktyvuodamos skrandžio receptorius, kurie gali sumažinti trumpalaikį apetitą.

Geriamasis skysčių vartojimas su citrina gali pagerinti skysčių suvartojimą, padėti inkstų filtravimui ir subjektyviam sotumo jausmui.

Pernelyg didelis rūgštingumas gali sukelti gleivinės dirginimą jautriems asmenims.

Kaip saugiai vartoti citriną kaip svorio netekimo plano dalį

Kai citrina yra apgalvotai įtraukiama į kalorijų kontroliuojamą planą, ji gali būti mažai kalorijų turintis skonio stipriklis ir švelnus apetito stimuliatorius, netiesiogiai veikiantis riebalų apykaitą.

Konsultantai rekomenduoja vartoti šviežią citrinų sultis, siekiant sumažinti pridėtinių riebalų ir cukrų kiekį, pagardinti vandenį, siekiant padidinti hidrataciją, ir derinti citrinas su daržovėmis, liesomis baltymais ir žolelėmis, siekiant padidinti pasitenkinimą maistu.

Atsargumo rekomendacijose pabrėžiama, kad reikia laikytis saiko, siekiant išvengti skrandžio dirginimo asmenims, turintiems didelį rūgštingumą ar gastritą; reikia skiesti sultis, vengti per didelio vartojimo vakare ir stebėti simptomus.

Pagrindinis dėmesys tebėra skiriamas tvaraus kalorijų deficito sukūrimui ir reguliariam aktyvumui.

Profesionalai skatina užjaučiantį konsultavimą, individualizuotus planus ir aiškų ribojimų komunikavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video