Lobis, o ne receptas. Gaminu jį vietoj vinegreto: paprastos ir naudingos salotos

 

Šiuo metu burokėliai laikomi viena naudingiausių daržovių planetoje. Jie turtingi dideliu kiekiu vitaminų ir mineralų, kurie padeda organizmui atsistatyti. Tačiau praeityje burokėliai turėjo tamsią istoriją.

Mesopotamijoje bordelio savininkai buvo padarę burokėlius savo prekės ženklu. Dėl to dorovingos moterys nevalgė ir netgi nelaikė namuose burokėlių. Vėliau burokėliai sugebėjo apvalyti savo reputaciją.

XVIII amžiuje burokėliai buvo naudojami kaip kosmetikos priemonė – jais dažydavo lūpas ir skruostus.

Šiuolaikinis žmogus įprato naudoti burokėlius pagal paskirtį. Pagaminsime paprastas burokėlių salotas.

Burokėlių salotų ingredientai:

  • burokėliai — 2 vnt.;
  • svogūnai — 1 vnt.;
  • morkos — 1 vnt.;
  • druska — žiupsnelis;
  • marinuoti agurkai — 4 vnt.;
  • žalieji svogūnai — ryšulys;
  • juodieji pipirai — žiupsnelis;
  • česnakas — 1 skiltelė;
  • grietinė — 1 valgomasis šaukštas;
  • majonezas — 1 valgomasis šaukštas.

Burokėlių salotų gaminimas:

Išverdame burokėlius iki minkštumo, tada nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštėja.

Nuluptą morką sutarkuojame stambia tarka, dedame prie svogūnų ir pakepiname 7 minutes. Nepamirštame pasūdyti svogūnų ir morkų kepinimo metu.

Paliekame svogūnus ir morkas atvėsti. Smulkiai supjaustome marinuotus agurkus, dedame į salotinę su burokėliais kartu su svogūnais ir morkomis. Supjaustome žaliuosius svogūnus, dedame į salotas.

Per spaudiklį perleidžiame česnako skilteles, dedame į salotas, pasūdome ir pabarstome pipirais. Salotas užpilame majonezu ir grietine, išmaišome.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video