Desertas be cukraus per 15 minučių. Naudingas ir neįtikėtinai gražus skanėstas rudens vakarui be virimo

 

Džiovinti vaisiai buvo žmonijos išrasti gana seniai. Senovėje šis vaisių laikymo būdas buvo vienintelis patikrintas ir efektyvus.

Tačiau net ir atsiradus naujoms uogų ir vaisių auginimo technologijoms, vaisių džiovinimas netapo atgyvena. Tiesa ta, kad iš džiovintų vaisių žmonės išmoko gaminti daugybę desertų. Jie nebus išbraukti iš pasaulio virtuvės.

Todėl ir mes turėtume išmokti gaminti desertus iš džiovintų vaisių, ypač rudenį, kai organizmas pradeda kaupti maistines medžiagas žiemai, o šviežių vaisių sezonas jau baigiasi.

Ingredientai rudens desertui iš džiovintų vaisių:

  • varškė – 300 g (rinkitės riebesnę, tai padės palaikyti šilumą šaltuoju sezonu);
  • grietinė – 200 g (rudenį verta rinktis 30% riebumo grietinę);
  • želatina – 20 g;
  • vanduo – 120 g (galima pakeisti į 60 g vandens ir 60 g obuolių sulčių – rudeniška variacija);
  • džiovinti abrikosai – 100 g;
  • razinos – 100 g;
  • slyvos – 100 g;
  • datulės – 100 g;
  • vyšnios – 100 g;
  • Papildomai rudens sezonui: 1 valgomasis šaukštas medaus, 50 g smulkintų graikinių riešutų ir 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono (suteiks jaukaus rudeninio aromato).

Rudeninio deserto iš džiovintų vaisių paruošimas:

  1. Užpilame želatiną vandeniu (arba vandens ir obuolių sulčių mišiniu) ir palaukiame, kol išbrinks. Jei džiovinti vaisiai yra kieti, iš anksto juos užmerkiame verdančiame vandenyje. Jei džiovinti vaisiai minkšti, galima juos tiesiog nuplauti ir nusausinti.
  2. Smulkiai supjaustome slyvas ir džiovintus abrikosus. Iš vyšnių ir datulių išimame kauliukus, supjaustome mažais gabalėliais. Taip pat nuplauname razinas.
  3. Pašildome išbrinkiną želatiną, kad ji vėl taptų skysta. Sumaišome varškę su grietine, pagal pageidavimą įdedame medaus ir vanilinio cukraus. Plakame mišinį paniramu plaktuvu, kad gautume vientisą masę.
  4. Į varškės mišinį supilame želatiną, toliau plakame plaktuvu, kol susimaišo visi komponentai. Į varškės masę įdedame visus susmulkintus džiovintus vaisius, išmaišome.
  5. Rudens variacija: Šiame etape įmaišome medų, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Riešutai suteiks papildomų omega-3 riebalų rūgščių, kurios ypač svarbios rudenį, o cinamonas ne tik suteiks aromato, bet ir padės stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje.
  6. Formą su aukštais kraštais išklojame maistine plėvele, sudedame varškės mišinį su džiovintais vaisiais. Įdedame desertą į šaldytuvą, kol sustings – bent porą valandų.
  7. Jei šaldytuve yra pašalinių kvapų, geriau desserto paviršių uždenkite maistine plėvele.

Kodėl šis desertas idealus rudens vakarui?

Rudens vakarais, kai lauke tamsu ir vėsu, šis desertas tampa ne tik skaniu, bet ir labai naudingu pasirinkimu dėl kelių priežasčių:

  • Be pridėtinio cukraus – saldumas gaunamas natūraliai iš džiovintų vaisių ir medaus, todėl cukraus kiekis kraujyje nekyla staigiai, o energija išlieka stabili ilgesnį laiką.
  • Turtingas mineralais – džiovinti vaisiai ypač turtingi kaliu, magniu, geležimi ir kitais mikroelementais, kurie padeda palaikyti energijos lygį tamsiuoju metų laiku.
  • Greitai paruošiamas – rudens vakarais norisi daugiau laiko skirti poilsiui, todėl šis desertas, kurio paruošimas užtrunka vos 15 minučių (neskaitant stingimo laiko), tampa puikiu pasirinkimu.
  • Naudingas imunitetui – cinnamonas ir medus turi priešuždegiminių savybių, kurios padeda stiprinti imunitetą rudens-žiemos sezonu.
  • Puikus šaltinis greitai energijai – kai trūksta saulės šviesos ir energijos, šis desertas suteikia natūralios energijos, nesukeliant cukraus šuolių.

Rudeninės variacijos

Šį desertą galima lengvai modifikuoti pagal savo skonį ir tai, kokių džiovintų vaisių turite namuose. Štai kelios rudeninės idėjos:

  • Pakeiskite dalį džiovintų vaisių džiovintais obuoliais ar kriaušėmis
  • Įdėkite šviežių ar džiovintų spanguolių – jos ne tik suteiks rūgštumo, bet ir yra puikus antioksidantų šaltinis
  • Papuoškite desertą šviežių obuolių griežinėliais prieš patiekiant
  • Pridėkite smulkintų migdolų ar moliūgų sėklų papildomam traškumui

Šis paprastas, be cukraus ir be virimo paruošiamas desertas – tobulas sprendimas, kai norisi ko nors saldaus, bet sveiko ilgais rudens vakarais. Jo paruošimas užtrunka vos 15 minučių aktyvaus darbo, o rezultatas – ne tik gražus, bet ir nepaprastai naudingas organizmui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video