Silkė pataluose – tai klasikinės sovietinės salotos, kurios per Naujuosius metus puikuojasi daugumos NVS šalių ir ne tik gyventojų stalų. Produktų derinys salotose toks paprastas, bet kartu ir genialus, kad įspūdį paliko net prancūzų kulinarams.
Taip pat verta paminėti, kad patiekalas buvo ekonomiškas, kaip ir buvo sumanę SSRS virėjai. Dalykas tas, kad salotos buvo daromos darbininkų klasei. Taip nauja valstybė pašalino buržuazinius skanėstus iš savo receptų knygų.
Dabar yra daug silkės pataluose analogų, paprastesnių ir greitesnių. Papasakosime jums apie vieną iš tokių receptų.
Ingredientai burokėlių salotoms:
- Virtas burokėlis – 500 g
- Silkės filė – 200 g
- Virti kiaušiniai – 3 vnt.
- Šviežios petražolės – 30 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
Ingredientai marinatui:
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Actas – 3 valgomieji šaukštai
- Verdantis vanduo – 100 ml
Burokėlių salotų gaminimas:
- Nulupame virtą burokėlį ir supjaustome ne per stambiais pagaliukais. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais.
- Dubenėlyje sumaišome druską ir cukrų, užpilame actu ir verdančiu vandeniu. Išmaišome marinatą, į jį sudedame svogūnų griežinėlius. Paliekame svogūnus marinuotis 10 minučių.
- Supjaustome mažais gabalėliais silkės filė ir nuluptus kiaušinius supjaustome kubeliais. Silkę ir kiaušinius dedame į dubenį su burokėliais. Smulkiai sukapojame petražolių kuokštelį, nusausiname svogūnus nuo marinato.
- Dedame petražoles ir svogūnus į salotinę, pabarstome druska ir maltu juoduoju pipiru pagal skonį.
- Salotas užpilame augaliniu aliejumi ir kruopščiai išmaišome.
Įvairūs | Maistas | Receptai