Šis patiekalas buvo tikra šventinio stalo klasika mūsų mamų ir močiučių laikais. Pigus, sotus ir efektingai atrodantis – įdaryti kiaušiniai su rožiniu baltymu nustebins svečius ir šiandien.
Porcijų skaičius: 10 vnt. Gaminimo laikas: 1,5 val. (su marinavavimu)
Ingredientai
- 5 virti kiaušiniai
- 1 žalias burokas
- 3 šaukštai citrinos sulčių arba acto (6–9 %)
- 150 ml vandens
- 3 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės sūrio (arba minkšto varškės sūrio)
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
- druska, pipirai pagal skonį
- žolelės papuošimui
Gaminimo būdas
- Burokėlį sutarkuokite ir išspauskite sultis. Sultis supilkite į dubenį, pridėkite acto arba citrinos sulčių ir šiek tiek vandens.
- Nuluptus virtus kiaušinius įmerkite į burokėlių sultis taip, kad skystis juos visiškai padengtų. Palikite 30–60 minučių.
- Per šį laiką baltymas įsigeria pigmentą ir kiaušiniai tampa rožiniai.
- Atsargiai perpjaukite kiaušinius per pusę ir išimkite trynius į atskirą dubenėlį.
- Trynius sumaišykite su grietinėlės sūriu, garstyčiomis, druska ir pipirais.
- Įdarą sudėkite atgal į baltymo įdubas arbatiniu šaukšteliu arba konditeriniu maišeliu.
- Papuoškite žolelėmis ir patiekite.
Patarimai
- Įdarą galite varijuoti: tinka lydytas sūris, parmezanas, smulkiai supjaustyta dešra, kepti grybai ar virta mėsa.
- Kad užkandis nesausėtų, laikykite šaldytuve po plėvele.
- Konditerinis maišelis suteikia gražesnę įdaro formą.





