Ukrainietiški blynai su aguonomis ir varškės įdaru: gaminu po 50 vienetų

Screenshot

Aguoniniai blynai – klasika ukrainietiškoje virtuvėje. Tešloje išmaišytos aguonos suteikia ypatingo skonio ir gražios tekstūros, o švelnus varškės įdaras su razinomis paverčia paprastus blynus tikru desertu. Receptas paprastas, produktai – įprasti, o rezultatas visada džiugina.

Ingredientai

Tešlai:

  • 750 ml šilto pieno
  • 300 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai aguonų
  • 1 šaukštas cukraus
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai aliejaus

Įdarui:

  • 500 g varškės
  • 2 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • Sauja razinų

Tešlos paruošimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Įpilkite maždaug trečdalį pieno ir išmaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite – iš pradžių masė bus tiršta, bet taip ir turi būti.

Tada palaipsniui pilkite likusį pieną, nuolat maišydami, kol tešla taps skysta ir lygi, be gumulėlių.

Įmaišykite aguonas ir aliejų. Palikite pastovėti 10–15 minučių – per tą laiką aguonos šiek tiek suminkštės ir tešla vienodžiau pasiskirstys.

Įdaras

Varškę ištrinkite šakute arba išplakite mikseriu, kad taptų kreminio. Įmaišykite grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų. Suberkite razinas ir dar kartą išmaišykite.

Jei varškė labai sausa – pridėkite daugiau grietinės. Jei per skysta – sumažinkite grietinės kiekį.

Kepimas

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite aliejumi. Pilkite tešlą plonu sluoksniu, sukiodami keptuvę, kad pasiskirstytų tolygiai.

Kepkite, kol apatinė pusė gražiai paruduos, tada apverskite ir pakepkite kitą pusę. Aguoniniai blynai kepa šiek tiek greičiau nei įprasti, todėl stebėkite, kad neprisviltų.

Patiekimas

Ant kiekvieno blyno šaukštu paskleiskite varškės įdaro. Galite suvynioti į vamzdelį arba sulankstyti į ketvirtį.

Jei norite gražesnio pateikimo – perpjaukite suvyniotą blyną per pusę įstrižai. Taip matysis ir aguoninis blynas, ir baltas įdaras.

Patiekite šiltus arba kambario temperatūros. Puikiai dera su grietine, uogiene ar šviežiomis uogomis.

Keli patarimai

Aguonas galite iš anksto užplikyti karštu vandeniu ir palikti 10 minučių – jos bus minkštesnės ir aromatigesnės.

Razinas verta prieš naudojant užpilti karštu vandeniu kelioms minutėms – jos taps sultingesnės.

Iškeptus blynus galite sukrauti ir laikyti šaldytuve – kitą dieną jie bus tokie pat skanūs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video