Aromatingi ir sultingi troškinti kopūstai su grybais: savaitgalio TOP’as

Troškinti kopūstai su grybais – puikus patiekalas, kuris yra maistingas, bet tuo pačiu labai lengvas ir naudingas. Jį galima patiekti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Šis patiekalas ruošiamas gana paprastai ir greitai, tačiau jo gaminimo laikas priklauso nuo naudojamų grybų rūšies. Kopūstus galima troškinti su bet kokiais grybais: tiek parduotuvėje pirktais pievagrybiais, tiek įvairiais miško grybais.

Klasikiniai troškinti kopūstai su grybais

Ingredientai:

  • 500 g grybų
  • 5-6 šaukštai aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės
  • 1 kg kopūsto
  • 1 šaukštas 3% acto
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas miltų
  • 1 lauro lapas
  • 0,5 šaukšto grybų sultinio (arba vandens)
  • 0,25-0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0,5-1 šaukštas druskos

Gaminimo būdas:

  1. Pasiruošimas: Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Supjaustykite plonais žiedais arba pusžiedžiais. Grybus nuplaukite, nulupkite. Apipilkite verdančiu vandeniu, supjaustykite gabalėliais.
  2. Grybų kepimas: Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2-3 šaukštus aliejaus. Kepkite grybus keptuvėje vidutinėje temperatūroje kartu su svogūnais apie 10 minučių, nuolat maišydami.
  3. Kopūsto paruošimas: Supjaustykite kopūstą, sudėkite į puodą, įpilkite šaukštą aliejaus ir 0,5 stiklinės vandens arba grybų sultinio. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite kopūstus ant mažos ugnies 40 minučių.
  4. Troškinimas: Į aptroškintas kopūstus sudėkite su svogūnais keptus grybus, pomidorų tyrę, actą (jei naudojate raugintą kopūstą, jo dėti nebūtina), cukrų, druską, lauro lapą, pipirus ir gerai išmaišykite. Tęskite kopūstų su grybais troškinimą dar 10 minučių, kol viskas bus paruošta.
  5. Užbaigimas: Tuo metu įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Įdėkite miltus ir kepinkite, kol masė taps vienalytė, nuolat maišydami (apie vieną minutę). Kai troškinti kopūstai su grybais bus paruošti, įdėkite pakepintus su aliejumi miltus, išmaišykite ir užvirinkite.

Troškinti kopūstai su grybais ir bulvėmis

Ingredientai:

  • 0,5 kopūsto galvos
  • 1 svogūnas
  • 4-5 bulvės
  • 15-20 džiovintų grybų
  • Kelios šakelės petražolių
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Šiek tiek 6% acto
  • 2-3 šaukštai aliejaus

Gaminimo būdas:

  1. Pasiruošimas: Džiovintus grybus iš anksto užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite kelias valandas, kad išbrinktų. Visas daržoves nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite svogūnus ir bulves.
  2. Grybų kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nusausinkite grybus (vandens, kuriame jie buvo, neišpilkite), didelius supjaustykite į keturias dalis. Kepinkite grybus, kol jie taps auksinės spalvos.
  3. Daržovių kepimas: Įdėkite supjaustytus svogūnus, kepinkite kartu su grybais 5 minutes. Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis, kepinkite kartu su grybais 5-7 minutes.
  4. Bulvių pridėjimas: Kai kopūstai šiek tiek suminkštės, iš karto įdėkite supjaustytas bulves. Išmaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10-15 minučių.
  5. Troškinimas: Supilkite vandenį nuo grybų, šiek tiek pasūdykite, papipirinkite. Jei norite, galite įpilti šiek tiek acto, kad būtų rūgštelės. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol bulvės bus visiškai išvirusios. Šiame etape galite įdėti česnako ir lauro lapų.
  6. Užbaigimas: Kai bulvės bus visiškai išvirusios, supjaustykite žalumynus ir pabarstykite jais daržoves. Jei reikia, dar pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite ir išjunkite viryklę.

Troškinti kopūstai su pievagrybiais ir kiaulienos krūtinėle

Ingredientai:

  • 600-700 g baltagūžio kopūsto
  • 300 g pievagrybių
  • 100 g virtos ir rūkytos kiaulienos krūtinėlės
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 šaukštas saldžios paprikos miltelių
  • 1 lauro lapas
  • Druska, juodieji malti pipirai – pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Pasiruošimas: Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite. Kiaulienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Mėsos ir daržovių kepimas: Kiaulienos krūtinėlę sudėkite į įkaitintą keptuvę ir pakaitinkite. Įdėkite svogūnus ir morkas, viską kartu pakepinkite iki auksinės spalvos.
  3. Kopūsto troškinimas: Kopūstus supjaustykite ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir morkų, pasūdykite, papipirinkite, išmaišykite. Kepkite vidutinėje temperatūroje, kol kopūstai sumažės tūriu, tada uždenkite dangčiu ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 30 minučių.
  4. Grybų paruošimas: Pievagrybius supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite juos į sausą keptuvę be aliejaus, išgarinkite skystį ir kepinkite 3-4 minutes.
  5. Užbaigimas: Įdėkite pievagrybius į kopūstus ir išmaišykite. Įberkite paprikos miltelių ir įdėkite lauro lapą, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant lėtos ugnies dar apie 15 minučių.

Patarimai:

  • Jei naudojate šviežius miško grybus, būtinai juos gerai termiškai apdorokite.
  • Rūgštumas patiekalui suteikia ypatingo skonio – jei nenaudojate raugintų kopūstų, galite įpilti šiek tiek acto arba citrinos sulčių.
  • Šį patiekalą galima pagardinti įvairiais prieskoniais pagal skonį: kmynais, krapais, čiobreliais.
  • Troškinti kopūstai su grybais puikiai tinka kaip garnyras prie bulvių, košių, o taip pat gali būti valgomi kaip atskiras patiekalas.
  • Šį patiekalą galima paruošti iš anksto – ilgiau pastovėję, kopūstai su grybais tampa dar skanesni.

Troškinti kopūstai su grybais – tai universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Jis tiks tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui, o taip pat yra puikus pasirinkimas vegetarams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video