Ideali manų košė: kaip teisingai virti kruopas, gaminimo paslaptys

 

Košę galima gaminti ant pieno arba ant vandens.

Dažniausiai manų košė gaminama ant pieno. Tačiau įmanomas gaminimo ant vandens variantas. Manų košės receptas apskritai paprastas, bet kad gautųsi švelnusis patiekalas be gumulėlių, kulinarai dažnai pasitelkia tam tikrus gudrybes.

Reikia, be kita ko, laikytis produktų proporcijų – nuo to priklauso, ar košė bus per skysta ar per tiršta. Taigi, kad ji gautųsi vidutinio tirštumo, litrui pieno (arba pieno ir vandens mišinio) reikia paimti 6 valgomųjų šaukštų manų kruopų. Tai yra, jei mėgstate skystą manų košę, tai reikia paimti kruopų mažiau, ir atvirkščiai.

Pridėti manas į pieną rekomenduojama jau po to, kai jis užvirė. Barstyti kruopas reikia lėtai, nuolat maišant.

Manų košė ant pieno

Ingredientai:

  • pienas – 200 ml
  • manų kruopos – 1 v. š. su kaupu
  • druska – žiupsnelis
  • cukrus – pagal skonį
  • sviestas – pagal skonį

Gaminimas:

Verta paimti puodą su storu dugnu, nuplaukti indą šaltu vandeniu. Įpilti į jį pieną ir užvirinti.

Įdėti į pieną druskos ir cukraus pagal skonį. Plona srovele įberti manų kruopas, nenustojant maišyti, kad nesusidarytų gumulėlių.

Virti maždaug 5 minutes iki visiško kruopų subrinkimo, nuolat maišant.

Į gatavą manų košę įdėti sviesto ir gerai išmaišyti iki orios konsistencijos. Pagal norą patiekti galima, pavyzdžiui, su šviežiomis uogomis.

Manų košė ant pieno ir vandens

Ingredientai:

  • pienas – 350 ml
  • vanduo – 150 ml
  • manų kruopos – 3 v. š.
  • cukrus – 1 v. š.
  • druska – žiupsnelis
  • sviestas – pagal skonį

Gaminimas:

Įpilti į puodą pieną ir vandenį, užvirinti.

Sumažinti ugnį, sumaišyti skystį šaukštu ratu, kad susidarytų piltuvas. Toliau taip maišant, lėtai įberti manas į skystį.

Įdėti druskos ir cukraus. Toliau virti ant silpnos ugnies, maišant košę.

Pagardinti gatavą košę sviestu. Pagal norą galima įdėti žiupsnelį cinamono ar vanilino – tai suteiks manų košei ypatingą aromatą.Gaminimo laikas: 10-15 minučių
Porcijos: 1-2 (pirmas receptas), 3-4 (antras receptas)

Pagrindinės paslaptys:

  • Proporcijos – 1 v. š. manų kruopų su kaupu 200 ml skysčio (vienai porcijai)
  • Šaltas vanduo – prieš virdami nuplaukite puodą šaltu vandeniu, kad pienas nepridėgtų
  • Lėtas barstymas – kruopas barstyti plona srovele, nuolat maišant
  • Nuolatinis maišymas – tai užtikrina, kad nesusidarys gumulėliai
  • Piltuvo metodas – maišykite skystį ratu prieš įberdami kruopas, taip manos pasiskirstys tolygiai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video