Nustojau kepti žuvį keptuvėje, kai sužinojau šį receptą. Pigu ir naudinga visai šeimai: skani kepta žuvis orkaitėje

 

Kodėl daugelis gydytojų pataria žuvį kepti orkaitėje, o ne keptuvėje? Kokia yra orkaitėje keptos žuvies nauda? Tikriausiai visa esmė ta, kad keptuvėje kepta žuvis sugeria daug augalinio aliejaus. Tai neigiamai veikia organizmą. Pavyzdžiui, laikantis dietos, augalinis aliejus gali tapti pagrindiniu priešu. Žmogus net neįtaria, kad keptuvėje kepta dietinė žuvis suteikia daugiau kalorijų nei tikimasi.

Dėl šios priežasties verta pakeisti žuvies kepimą keptuvėje į kepimą orkaitėje. Be naudos, galima pastebėti, kad žuvies mėsa tampa minkšta ir turi malonų skonį.

Pagaminkime namuose orkaitėje keptą žuvį.

Ingredientai keptai žuviai:

  • menkės filė — 3 vnt.;
  • druska — 1,5 a.š.;
  • česnakų milteliai — 1 a.š.;
  • Provansalų žolelės — 1 a.š.;
  • juodieji pipirai — 1/2 a.š.;
  • rūkyta paprika — 1 a.š.;
  • augalinis aliejus — 30 ml;
  • svogūnai — 4 vnt.;
  • bulvės — 4 vnt.;
  • kiaušiniai — 2 vnt.;
  • raudonėlis — ½ a.š.;
  • paprika — 1 a.š.;
  • miltai — 65 g;
  • jogurtas — 2 v.š.;
  • majonezas — 2 v.š.;
  • pomidorų padažas — 2 v.š.

Keptos žuvies gaminimas:

  1. Nuvalome žuvį nuo vidurių, pašaliname galvą, žiaunas ir pelekus. Supjaustome žuvį nedideliais gabalais ir sudedame į kepimo formą.
  2. Suberiame ½ arbatinio šaukštelio druskos, česnakų miltelių ir maltų juodųjų pipirų, šaukštą Provansalų žolelių ir rūkytos paprikos.
  3. Į žuvį įpilame augalinio aliejaus, įtriname visus prieskonius ir aliejų į filė.
  4. Žuvį įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame marinuotis 30 minučių.
  5. Supjaustome 3 svogūnus pusžiedžiais, sudedame į švarią kepimo formą.
  6. Ant svogūnų pagalvėlės dedame žuvies filė, užpilame likusį aliejų su prieskoniais ant viršaus.
  7. Po sudrėkintu kepimo popieriumi kepame žuvį 190 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
  8. Nuluptas bulves supjaustome šiaudeliais, nuplauname ir išdžioviname popieriniais rankšluosčiais. Įmušame į bulves kiaušinius, suberiame česnakų miltelius, papriką, raudonėlį ir miltus, išmaišome.
  9. Padažui labai smulkiai supjaustome svogūną, sumaišome su jogurtu, majonezu ir pomidorų pasta.
  10. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepame bulves ant lėtos ugnies 10 minučių.
  11. Tada bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
  12. Patiekiame žuvį su svogūnų pagalvėle ir bulvėmis, derinant patiekalą su paprastu padažu.

Kodėl verta kepti žuvį orkaitėje:

  1. Mažiau riebalų: Kepant orkaitėje naudojama daug mažiau aliejaus, todėl patiekalas turi mažiau kalorijų.
  2. Išsaugoma daugiau maistinių medžiagų: Žuvis išsaugo daugiau vitaminų ir mineralų, kai yra kepama orkaitėje, o ne keptuvėje.
  3. Tolygiai iškepa: Orkaitėje žuvis iškepa tolygiai iš visų pusių, todėl nebūtina jos vartyti.
  4. Mažiau tvarkymo: Nereikia stovėti prie viryklės ir nuolat prižiūrėti – įdėjote į orkaitę ir užsiimate kitais darbais.
  5. Mažiau kvapo namuose: Kepant žuvį orkaitėje, namuose lieka mažiau žuvies kvapo nei kepant keptuvėje.

Šis receptas yra puiki alternatyva tradiciniam žuvies kepimui keptuvėje. Jis ne tik sveikesnis, bet ir leidžia mėgautis švelniu žuvies skoniu be perteklinio riebumo, o priedas iš bulvių su padažu paverčia jį visaverčiu patiekalu visai šeimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video