Nepavargstu juos gaminti: tik miltai ir verdantis vanduo. Geriau nei čeburėkai ar pica

 

Kartais norisi iškepti kažką neįprasto. Tačiau daugiausia pasitaiko įvairių čeburėkų, keptuvėje kepamos picos ir pasninko paplotėlių receptai. Kai kurie receptai reikalauja pernelyg daug ingredientų arba sudėtingos gaminimo metodikos.

Tada verta atkreipti dėmesį į paplotėlių su mėsos įdaru receptą. Šis patiekalas išpopuliarėjo Vidurinės Azijos šalyse. Kepinys šiek tiek panašus į čeburėkus ir mėsos pyragus. Tačiau jis gaminamas paprastai, iš pasninko tešlos.

Ingredientai mėsos paplotėliams:

  • Miltai — 500 g
  • Verdantis vanduo — 300 g
  • Augalinis aliejus — 30 ml
  • Druska — 1 arbatinis šaukštelis
  • Mėsos faršas — 300 g
  • Svogūnas — 1 vnt.
  • Saldžioji paprika — 1 vnt.
  • Pomidoras — 1 vnt.
  • Žalieji svogūnai — ryšulėlis
  • Česnakas — 1 skiltelė

Mėsos paplotėlių gaminimas:

  1. Į dubenį su miltais suberiame druską, įpilame verdančio vandens ir augalinio aliejaus. Maišome miltus su verdančiu vandeniu mentele. Kai tešla atvėsta, pradedame minkyti ją rankomis.
  2. Tešlą minkome 5-7 minutes, o tada paliekame celofaniniame maišelyje 5-10 minučių. Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, apkepiname keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštėja.
  3. Į svogūnus dedame faršą, apkepiname. Tuo metu pašaliname paprikos kotą ir vidurius, supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. Į apkeptą faršą dedame saldžiąją papriką, pagal skonį įdedame druskos ir pipirų. Supjaustome žaliuosius svogūnus, dedame į faršą kartu su per presą pertrinta česnako skiltele.
  5. Smulkiais kubeliais supjaustome pomidorą, dedame į įdarą, išmaišome. Faršą su daržovėmis troškiname 5 minutes.
  6. Stalą pabarstome miltais, ant jo tešlą padalijame į 8 gabalėlius. Iš gabalėlių formuojame nedidelius rutuliukus.
  7. Įdarą dedame į lėkštę, leidžiame atvėsti. Tešlos rutuliukus iškočiojame į plonus vienodo skersmens paplotėlius.
  8. Ant 4 paplotėlių dedame įdarą, po 3 valgomuosius šaukštus ant kiekvieno paplotėlio.
  9. Įdarą uždengiame likusiais paplotėliais, faršą užsandarindami viduje.
  10. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepame paplotėlius ant vidutinės ugnies, kol abiejose pusėse susidaro auksinė plutelė. Galima užpilti aliejumi viršutinę paplotėlio dalį, kol kepa apačia.

Galutinis rezultatas – sultingi paplotėliai su mėsos įdaru viduje.

Šie paplotėliai puikiai tinka tiek kasdieniam vartojimui, tiek svečiams pavaišinti. Jie yra sotūs, skanūs ir paprastai pagaminami. Verdantis vanduo tešloje suteikia jai ypatingą tekstūrą, o įvairūs daržovių priedai įdare – puikų skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video