Paplotėliai – vienas universaliausių patiekalų pasaulyje. Juos galima rasti kiekvienoje kultūroje: nuo armėniško lavašo ar prancūziškų galetų iki žydų maca, valgomo per Pesacho šventę. Skiriasi tik tešla ir gaminimo būdas – vieni kepami orkaitėje, kiti ant keptuvės ar net tandyre.
O šiandien siūlau išbandyti paprastą, bet labai gardų variantą – bulvinį paplotėlį su sūriu. Jis puikiai tiks pusryčiams ar lengvai vakarienei, o pasiruošti truks vos 15 minučių.
Ingredientai
Bulvės – 2 vnt.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Sūris – 30 g
Druska – ⅓ a. š.
Džiovintas česnakas – žiupsnelis
Alyvuogių aliejus – 2 v. š.
Sviestas – 5 g
Petražolės – kelios šakelės
Kaip gaminti
Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka, užpilkite šaltu vandeniu, trumpai pamaišykite ir nusunkite. Taip pašalinsite perteklinį krakmolą.
Kiaušinius lengvai paplakite su druska ir smulkintomis petražolėmis. Supilkite į bulvių masę ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite pusę bulvių masės, ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.
Uždenkite likusia bulvių mase, pabarstykite česnaku, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies ~10 min.
Apverskite paplotėlį, dar kartą pabarstykite česnaku ir kepkite dar 10 min. ant nedidelės ugnies.
Rezultatas
Traškus išorėje, minkštas viduje, kvepiantis žalumynais ir česnaku paplotėlis primins picą – tik daug paprastesnę ir greitesnę.






9 comments
O patys paskaito rašytojai, ką prikeverzoja???
Kas plauna tarkuotas ir sumaišytas su kiaušiniu bulves:)))
Teisingai, bulvių su kiaušiniu tikrai neplauname 😀 Dabar receptas sutvarkytas, ačiū už pastabą!
Tai gal jus atidžiau perskaitykite,ten viskas gerai
Yra patiekalai,kuriuose,pat burokinę tarką tarkuotas bulvės reikia nuplauti,kad pašalintume krakmolą.Tai būtina.
15min gaminimas, o rasote 10min viena puse, tada 10min kita puse. Na matematika nesueina.
Teisingai pastebėjote 😊 Pats kepimas iš tiesų užtrunka šiek tiek ilgiau, bet čia turėta omenyje, kad pasiruošimas labai greitas, o didžiąją dalį laiko paplotėlis kepa pats, be jūsų pastangų. Tad pusryčiams ar vakarienei – vis tiek labai patogu
Kepama 10 min. viena pusė + 10 min. kita pusė + pasiruošimas kepimui = 15 min. Va tau ir marketingas 😁
Matematika virtuvėje ne visada sutampa su matematika sąsiuvinyje 😁 Didžiąją dalį laiko paplotėlis kepa pats, o jūs galite gerti kavą
viskas gerai.tik vietoj česnakų …naudojau svogunus pakepintus…
Man patiko….
SKANU….