Idėja sujungti skirtingas daržoves ir vaisius viename patiekale gimė labai seniai. Graikai, romėnai ir egiptiečiai gana teigiamai vertino salotas. Jau tuomet žmonės pradėjo prie supjaustytų daržovių ir žalumynų pridėti padažus. Kažką panašaus į majonezą pagal komponentus gamindavo Senovės Egipte.
Tačiau tikroji salotų era prasidėjo XIX amžiaus pabaigoje. Tada žmonės pradėjo į salotas dėti įvairius mėsos ingredientus, kiaušinius, žuvį, padažus ir sūrius. Rezultatas dažniausiai džiugindavo didelės gastronominės virtuvės mėgėjus.
Paruoškime lengvas ir kartu gana šventiškas salotas iš nedidelio produktų kiekio.
Salotų ingredientai:
- Svogūnai – 480 g;
- Kepenėlės – 700 g;
- Marinuoti agurkai – 400 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Majonezas – 2 v.š.
Salotų gaminimas: Svogūnus nuvalome nuo lukštų ir supjaustome ketvirčiais žiedais. Įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje pakepiname svogūnus su druska ir prieskoniais.
Ant vidutinės ugnies kepame svogūnus, kol jie tampa apskrudę. Tuo metu supjaustome marinuotus agurkus plonomis trumpomis juostelėmis.
Svogūnus išimame iš keptuvės, jų vietoje kepame agurkus, išgarindami iš jų skystį. Kepenėles verdame pasūdytame vandenyje, kol išverda.
Subproduktą sukapojame į mažus gabalėlius, sumaišome salotinėje su agurkais ir svogūnais. Užpilame salotas majonezu ir kruopščiai išmaišome.
Salotas rekomenduojame patiekti su žaliais svogūnų laiškais.