Vištienos sriubos receptas su paslaptimi. Paprasta, skanu ir sveika

 

Viena iš mažiausiai propaguojamų daržovių mūsų šalyje yra salierai. Šis augalas daugiausia naudojamas Italijoje, Ispanijoje, Amerikoje ir Azijoje.

Tikriausiai mes veltui ignoruojame šią neįprastą daržovę, nes ji gali organizmui suteikti daug naudingų vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, salierus rekomenduojama vartoti sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, nes jie mažina cholesterolį. Augalas gali išvalyti skrandį ir žarnyną nuo kenksmingų medžiagų, taip pat padės numesti svorio.

Jei norite įtraukti salierus į savo mitybą, esame pasiruošę jums pateikti sriubos receptą su šiuo naudingu augalu.

Ingredientai sriubai su salierais:

  • vištienos mėsa – 900 g;
  • miltai – 80 g;
  • morkos – 2 vnt.;
  • kiaušiniai – 2 vnt.;
  • salierai – 2 stiebai;
  • kalendros – 1/2 šaukštelio;
  • sviestas – 40 g;
  • druska – 2 arbat. šaukšt.;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • bulvės – 2 vnt.

Sriubos su salierais paruošimas: Vištienos mėsą dedame į puodą, užpilame 4 litrais vandens. Stambiai supjaustome vieną morką, svogūną ir saliero kotą, dedame virti kartu su mėsa. Palaipsniui virimo metu nuo vandens paviršiaus nuimame putas, mėsą verdame apie valandą.

Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, sutraiškome česnaką, o morką sutarkuojame vidutinio dydžio tarka. Keptuvėje ištirpiname sviestą, kelias minutes pakepame svogūnus. Prie svogūno pridedame morkas ir česnaką, daržoves troškinkime 5 minutes po dangčiu.

Iš sultinio išimame daržoves ir mėsą, į jį dedame pakepintus svogūnus ir morkas. Nuskustas bulves supjaustome mažais gabalėliais, taip pat dedame į sultinį.

Mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome mažais gabalėliais. Mėsą grąžiname į sultinį, pasūdome ir įberiame kalendrų, verdame iki galo.

Tuo metu į atskirą indą įmušame kiaušinius, išplakame iki vientisumo, pasūdome. Į kiaušinių mišinį įberiame miltus, išmaišome komponentus.

Pro sietelį pilame miltų mišinį į sriubą, sukurdami paviršiuje kleckiukus. Sriubą su kleckiukais verdame papildomai 5 minutes.

Prieš patiekdami sriubą papuoškite smulkiai supjaustytais krapais ir žaliais svogūnais. Taip gausite sodrią, aromatingą sriubą su vištiena ir salierais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video