Vištiena laikoma viena naudingiausių mėsos rūšių planetoje. Viskas todėl, kad vištienoje yra nedaug toksinių medžiagų, bet daug baltymų. Paukštienos mėsoje riebalų yra minimalus kiekis. Todėl dietoms vištiena puikiai tinka.
Tačiau daugelis mano, kad vištienos mėsa yra gana sausa ir beskonio. Tikriausiai žmonės nemoka tinkamai gaminti vištienos. Verta skirti daugiau dėmesio įvairiems receptams su vištienos mėsa.
Papasakosime, kaip pagaminti sultingą vištienos filė vakarienei.
Ingredientai vištienos vakarienei:
- Bulvės — 500 g
- Kiaušiniai — 3 vnt.
- Vištienos krūtinėlės — 3 vnt.
- Sūris — 50 g
- Miltai — 100 g
- Augalinis aliejus — 100 ml
Vištienos vakarienės gaminimas:
- Nulupame bulves ir sutarkuojame stambia tarka. Į bulvių masę įmušame vieną kiaušinį, įberiame druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, sumaišome ingredientus.
- Vištienos krūtinėles įpjauname taip, kad gautųsi du ploni kepsniai, sujungti tarpusavyje. Sūrį supjaustome į 3 vienodus lakštus, po vieną dedame į kiekvieną vištienos filė.
- Uždengiame vieną vištienos filė dalį antrąja, viduje paliekame sūrį. Vištieną apvyniojame maistine plėvele ir gerai išmušame.
- Pabarstome vištienos mėsą prieskoniais ir druska pagal skonį.
- Atskirame dubenyje įmušame likusius du kiaušinius, išplakame. Atskirai išberiame miltus.
- Vištienos kepsnius pirma apvoliojame kiaušinių mišinyje, po to – miltuose.
- Iš ½ dalies bulvių mišinio suformuojame 3 paplotėlius, ant kurių dedame kepsnius.
- Kepsnių viršų padengiame likusia bulvių mase.
- Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, kepame kepsnius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Kepsnius perkeliame į kepimo formą, kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Patarimai tobulam rezultatui:
- Jei norite dar sultingesnės vištienos, prieš gaminimą galite ją trumpam pamerkti į druskos tirpalą (20 g druskos 1 litrui vandens) 30 minučių.
- Sūrį galite pakeisti savo mėgstamiausiu: tinka pikantiški, gerai lydūs sūriai kaip čederis, goudos ar mozzarella.
- Bulvių tešlą galite pagardinti smulkiai kapotais žalumynais – krapais ar petražolėmis.
- Paruoštą patiekalą patiekite su šviežiomis daržovėmis arba lengvomis salotomis, kad subalansuotumėte patiekalą.
- Likusį patiekalą galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Pašildymui geriausiai tinka orkaitė, kad išlaikytumėte traškią bulvių plutelę.
Skanaus!