Neįtikėtinai garsios salotos „Barbė”. Garsiausias burokėlių receptas šiais metais

 

Salotos yra nacionalinis Italijos patiekalas. Tačiau negalima teigti, kad salotos į pasaulio virtuvę atkeliavo iš Italijos. Tikroji salotų tėvynė yra Senovės Roma. Pats žodis „salotos” yra romėniškas, nes reiškia „sūrų”.

Tiesa ta, kad senovėje salotos visada buvo sūdomos, kad gautų priimtiną skonį. Galima sakyti, kad druska buvo pagrindinis šio žaliojo patiekalo užpilas.

Dabar situacija su salotomis ir jų užpilais žymiai pasikeitė. Į patiekalą pridedama tiek daržovių ir vaisių, mėsos, žuvies ir kitų produktų. Paruošime skanias „Barbė” salotas namuose.

„Barbė” salotų ingredientai:

  • burokėliai – 1 vnt.;
  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • bulvės – 2 vnt.;
  • sūris – 100 g;
  • marinuoti agurkai – 50 g;
  • raudonieji svogūnai – 1⁄2 vnt.;
  • petražolės – ryšulys;
  • druska – žiupsnelis;
  • majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • grietinė – 4 valgomieji šaukštai;
  • graikiniai riešutai – 4 vnt.

„Barbė” salotų paruošimas:

Iškepkite arba išvirkite burokėlius iki paruošimo, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir taip pat sutarkuokite tarka.

Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Smulkia tarka sutarkuokite sūrį. Supjaustykite mažais kubeliais marinuotus agurkus.

Sumaišykite salotinėje burokėlius su kiaušiniais, sūriu, bulvėmis ir marinuotais agurkais. Supjaustykite salotoms mažais kubeliais raudonąjį svogūną, susmulkinkite petražoles.

Į salotas įdėkite svogūnus ir petražoles, pasūdykite. Užpilkite salotas majonezu ir grietine, kruopščiai išmaišykite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video