Dietologai įspėja: trys daržovės nepadeda numesti svorio, nors daugelis žmonių tiki, kad padeda

three vegetables won t slim

Dietologai nustatė tris populiarius „sveikus maisto produktus“, kurie, nepaisant savo maistingumo reputacijos, gali sabotuoti pastangas numesti svorį. Kukurūzai, bulvės ir avokadai – daugelio dietų pagrindiniai produktai – turi savybių, kurios gali trukdyti siekti svorio valdymo tikslų. Kukurūzų ir bulvių krakmolingumas žymiai veikia cukraus kiekį kraujyje, o avokadai, nepaisant naudingų maistinių medžiagų, yra labai kaloringi. Supratimas apie šias paplitusias klaidingas nuostatas padeda vartotojams priimti labiau informuotus mitybos sprendimus, kad būtų galima veiksmingai kontroliuoti svorį.

Kukurūzai: krakmolingos daržovės, kurios gali trukdyti jums numesti svorio

Kukurūzai, priskiriami krakmolingoms daržovėms, turi žymiai daugiau angliavandenių nei nekrakmolingos daržovės, pavyzdžiui, lapinės daržovės ar kryžmažiedės daržovės. Vienoje puodelio kukurūzų yra apie 30 gramų angliavandenių ir 123 kalorijos, tai žymiai daugiau nei brokoliuose ar špinatuose.

Nors kukurūzai turi maistinių privalumų, įskaitant skaidulas ir tam tikrus vitaminus, dėl didesnio kaloringumo porcijų kontrolė yra būtina svorio valdymui. Organizmui kukurūzų angliavandeniai virškinami greičiau nei ne krakmolingų daržovių, todėl gali padidėti cukraus kiekis kraujyje ir sustiprėti alkis.

Svorio metimui siekiantys žmonės galėtų apsvarstyti galimybę riboti kukurūzų vartojimą arba pakeisti juos mažiau kaloringomis daržovėmis, kurios suteikia didesnį sotumo jausmą su mažiau kalorijų.

Bulvės: kodėl šis šakniavaisis nėra geriausias jūsų dietos draugas

Bulvės yra vienos iš labiausiai problematiškų daržovių svorio metimui dėl didelio krakmolo kiekio ir glikeminio poveikio.

Vidutinė bulvė turi apie 37 gramus angliavandenių, daugiausia krakmolo pavidalu, kuris greitai virsta gliukoze kraujyje.

Didelis šio šakniavaisio glikemijos indeksas sukelia insulino šuolius, kurie gali sukelti alkį netrukus po suvartojimo.

Be to, įprasti paruošimo būdai – kepimas, trynimas su sviestu ar grietinės užpilas – žymiai padidina kalorijų kiekį.

Tiems, kurie kontroliuoja svorį, sveikesnės alternatyvos yra žiediniai kopūstai, ropės ar rutabagos, kurie yra panašiai universalūs kulinarijoje, bet turi mažiau angliavandenių ir kalorijų vienoje porcijoje.

Avokadai: kaloringos „daržovės“, kurios gali pakenkti jūsų svorio kontrolei

Nepaisant savo supermaisto statuso, avokadai kelia didelį iššūkį svorio kontrolei dėl savo išskirtinio kaloringumo. Vienas vidutinio dydžio avokadas turi apie 240 kalorijų ir 22 gramus riebalų, todėl yra vienas iš labiausiai kaloringų augalinių maisto produktų.

Nors avokadai yra širdžiai naudingi mononesočiai riebalai ir būtini maistiniai elementai, porcijų kontrolė tampa labai svarbi. Daugelis dietos besilaikančių žmonių, nežinodami, suvartoja per daug kalorijų, kai į maistą ar užkandžius įtraukia visą avokadą. Mitybos specialistai rekomenduoja riboti suvartojamą avokado kiekį iki ketvirtadalio ar trečdalio vienoje porcijoje.

Tiems, kurie griežtai kontroliuoja kalorijų suvartojimą, avokadą pakeisti mažiau kaloringomis daržovėmis, pavyzdžiui, agurkais ar lapinėmis daržovėmis, gali padėti geriau pasiekti svorio mažinimo tikslus.

You May Also Like

Rekomenduojami video