5 vaisiai, kuriuos galite valgyti viską ir nepriaugti svorio

weight loss friendly fruits

Subalansuotą mitybą gali papildyti penki vaisiai, pasižymintys medžiagų apykaitą skatinančiomis savybėmis. Greipfrutuose yra naringino, kuris reguliuoja insulino kiekį. Uogos stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje dėl tirpių skaidulų. Žalieji obuoliai suteikia sotumą skatinančių skaidulų, kurios lėtina virškinimą. Avokaduose yra mononesočiųjų riebalų, kurie aktyvina kalorijų deginimo genus. Ananasai turi bromelaino fermentų, kurie optimizuoja baltymų virškinimą. Nors nė vieno maisto produkto negalima valgyti neribotai ir be pasekmių, šie vaisiai suteikia medžiagų apykaitos privalumų, kurie gali padėti išlaikyti svorį, jei yra strategiškai svarbūs.

Greipfrutai: medžiagų apykaitos aktyvatorius, kuris kontroliuoja kalorijų kiekį

Efektyvumas yra greipfrutų svorio valdymo savybių pagrindas . Šio citrusinio vaisiaus sudėtyje yra naringino, flavonoido, kuris gali padėti reguliuoti insulino kiekį ir užkirsti kelią metaboliniam sindromui.

Reklama

Tyrimai rodo, kad greipfrutų vartojimas gali sumažinti juosmens apimtį ir kraujospūdį.

Viename vidutinio dydžio vaisiuje yra tik 52 kalorijos, todėl greipfrutai pasižymi dideliu kiekiu vandens ir skaidulų, skatinančių sotumą.

Mažas glikemijos indeksas užtikrina lėtesnį virškinimą ir ilgalaikį energijos išsiskyrimą, apsaugantį nuo alkio šuolių.

Reklama

Natūralus vaisių rūgštingumas taip pat gali sulėtinti skrandžio išsituštinimą ir prailginti sotumo jausmą.

Kad vaisiai būtų idealiai naudingi, mitybos specialistai rekomenduoja prieš valgį suvalgyti pusę greipfruto.

Uogos: Gamtos sukurtos cukraus kiekį kraujyje stabilizuojančios medžiagos subalansuotai mitybai

Greipfrutai veikia medžiagų apykaitos būdu, o uogos siūlo kitokį svorio reguliavimo mechanizmą.

Reklama

Braškėse, mėlynėse, avietėse ir gervuogėse yra tirpių skaidulų, kurios lėtina virškinimą ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, taip užkirsdamos kelią staigiems alkio šuoliams.

Šie mažai glikemijos turintys vaisiai gliukozę į kraują išskiria palaipsniui, todėl visą dieną palaikomas pastovus energijos lygis. Didelis vandens kiekis ir minimalus kalorijų kiekis suteikia sotumo be kalorijų pertekliaus.

Tyrimai rodo, kad antocianinai – junginiai, suteikiantys uogoms ryškias spalvas, gali suaktyvinti riebalų deginimo genus ir pagerinti jautrumą insulinui.

Reklama

Reguliarus uogų vartojimas siejamas su mažesniu kūno masės indeksu ir mažesniu centriniu riebumu.

Žalieji obuoliai: Didelio kiekio skaidulų turintys kovotojai su riebalais, kontroliuojantys apetitą

Kuklus žalias obuolys išsiskiria iš savo saldžiųjų kolegų kaip stiprus svorio valdymo sąjungininkas. Viename vidutinio dydžio vaisiuje yra maždaug 4,4 g skaidulinių medžiagų, todėl žalieji obuoliai skatina ilgesnį sotumo jausmą, o cukraus juose yra mažiau nei raudonuosiuose.

Tyrimai rodo, kad žaliuose obuoliuose esantys specifiniai polifenoliai gali slopinti riebalinių ląstelių dauginimąsi ir gerinti medžiagų apykaitą. Be to, šiuose traškiuose vaisiuose yra pektinų, kurie lėtina virškinimą ir padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje.

Reklama

Dėl natūralaus žaliųjų obuolių rūgštingumo jie ypač veiksmingai mažina apetitą, kai vartojami prieš valgį, ir sukelia neurologinę reakciją, mažinančią potraukį kaloringam maistui.

Avokadai: sveiki riebalai, skatinantys organizmą deginti daugiau kalorijų

Nuo žaliųjų obuolių apetitą kontroliuojančių savybių, avokadai savo gausiu riebalų kiekiu suteikia priešingą nei įprasta požiūrį į svorio valdymą.

Šiuose vaisiuose yra mononesočiųjų riebalų, kurie aktyvina medžiagų apykaitą skatinančius genus ir skatina kalorijų išeikvojimą, o ne kaupimą.

Reklama

Tyrimai rodo, kad avokadai padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl išvengiama insulino šuolių, kurie skatina riebalų kaupimąsi. Juose esanti oleino rūgštis ypač veikia pilvo riebalus, o didelis skaidulų tankis didina sotumo jausmą.

Viename tyrime nustatyta, kad reguliariai avokadus vartojančių žmonių KMI buvo mažesnis, nors suvartojama daugiau kalorijų, o tai rodo, kad šie vaisiai gali pagerinti medžiagų apykaitos efektyvumą.

Todėl avokadai gali būti strategiškai svarbiu svorio valdymo režimo elementu, nes jie yra labai maistingi, tačiau nekenkia kūno sudėties tikslams.

Reklama

Ananasai: Virškinimo fermentų jėgainė, kuri optimizuoja maisto perdirbimą

Ananasų virškinimo savybes lemia bromelainas, unikalus fermentų kompleksas, retai aptinkamas kituose maisto produktuose. Šis stiprus baltymus virškinantis junginys efektyviau skaido maisto daleles, todėl gali sumažinti pilvo pūtimą ir pagerinti maistinių medžiagų įsisavinimą.

Tyrimai rodo, kad bromelainas gali padėti greičiau metabolizuoti baltymus, todėl gali būti išvengta kalorijų kaupimo pertekliaus. Be to, didelis ananasų vandens kiekis ir skaidulinės medžiagos skatina sotumą, o vienoje porcijoje yra nedaug kalorijų.

Vaisiuose esantis manganas padeda reguliuoti medžiagų apykaitą, o vitaminas C prisideda prie riebalų oksidacijos fizinio krūvio metu.

Reklama

Kad fermentai būtų maksimaliai naudingi, mitybos specialistai rekomenduoja šviežius ananasus vartoti tarp valgių, o ne su daug baltymų turinčiais patiekalais, kurie gali neutralizuoti bromelaino veiksmingumą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like