SSodas ir daržas Skaityti daugiau Vaismedžiai nebetrūkinės — bet tik jei ant kamieno užtepsite vieną pigų mišinį: žiemos patarimasbyRomanas2025-12-09 Kiekvieną pavasarį sodininkai pastebi tą patį vaizdą: vaismedžių kamienai suskeldėję, žievė atšokusi, o kai kurie medžiai atrodo taip,…
PPsichologija Skaityti daugiau Kai viskas eina blogai, aš „atsitiktinai” numetu raktus: šis prietaras yra senas, bet veiksmingasbyRomanas2025-12-09 Diena prasidėjo blogai, ir toliau tik blogėja. Kavos puodelis apvirto ant dokumentų, automobilis neužsiveda, viršininkas paskambino su blogomis…
RReceptai Skaityti daugiau Torto receptą saugau nuo 80-ųjų – galbūt jis ne madingas, bet labai skanusbyVisuomenės balsas2025-12-08 Kai kurie receptai niekada nepasensta. Šis tortas – vienas iš tokių. Sluoksniuota tešla, švelnus konditerinis kremas ir traškūs…
RReceptai Skaityti daugiau Šios salotos yra Nr. 1 mūsų šeimoje – kitos netgi neprilygsta joms! Būtent jų prašoma per visas šventesbyVisuomenės balsas2025-12-08 Silkė po kailiu ( pataluose) , arba tiesiog šuba – patiekalas, kuris jau dešimtmečius puošia šventinį stalą. Sluoksniuotos…
RReceptai Skaityti daugiau Kalnas maisto iš vienos konservų skardinės – ačiū močiutei, kad išmokė mane gaminti šį „stebuklą”!byVisuomenės balsas2025-12-08 Kai namuose turite vos vieną skardinę žuvies konservų, o reikia pamaitinti visą šeimą – šis receptas tikras išsigelbėjimas.…
RReceptai Skaityti daugiau Geriau nei keptos žuvys! Mano vyras prašo tai ruošti kasdien – pagaminama per kelias minutesbyDeimante2025-12-08 Jei ieškote būdo paruošti žuvį taip, kad ji būtų sultinga, minkšta ir tiesiog tirptų burnoje – šis receptas…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Auginiai įsišaknija per 5 dienas: į vandenį įdėjau 1 saują šito – ir šaknys atsirado tris kartus greičiau nei įprastaibyMonika Veronika2025-12-08 Paprastas eksperimentas pakeitė lūkesčius: viena sauja drėgnos sodo žemės, įdėta į vandenį, sukėlė greitą auginių šaknijimąsi per penkias…
NNamai Skaityti daugiau Namuose per 15 minučių pagalandau mėsmalės peilį: 2 rūšių švitrinis popierius – ir pjauna lyg naujas iš parduotuvėsbyMonika Veronika2025-12-08 Autorius aprašo greitą, praktišką metodą, kaip atkurti atbukusį mėsmalės peilį naudojant tik 400 ir 800 grūdėtumo švitrinio popieriaus,…
NNamai Skaityti daugiau Česnakų spaustuvas iš 90-ųjų turi 6 funkcijas: 40 metų naudojau tik 1 – bet jis atidaro butelius ir skaldo riešutusbyMonika Veronika2025-12-08 Nedidelis metalinis įrankis, iš naujo atrastas virtuvės stalčiuje, pasirodė esąs daugiau nei česnakų spaustuvas. Sukurtas 1990-aisiais, jo lanksčiai…
MMityba Skaityti daugiau Kodėl verta gerti ananasų sultis po mėsos valgio: moksliškai pagrįstas patarimas virškinimui pagerintibyRomanas2025-12-08 Nedidelė stiklinė šviežių ananasų sulčių po raudonos mėsos valgio – tai ne šiaip skanus įprotis, o praktiška pagalba…
NNamai Skaityti daugiau Dantų pasta virtuvėje: paprastas triukas, padedantis atsikratyti įkyrių kvapų nuo pjaustymo lenteliųbyRomanas2025-12-08 Žuvies, česnako ar svogūnų kvapas ant pjaustymo lentelės – erzinanti problema, su kuria susiduria daugelis. Paprastas plovimas ne…
BBe kategorijos Skaityti daugiau Burokėlių ir kivio salotos: vieną kartą paragavau – ir dabar gaminu visadabyVisuomenės balsas2025-12-08 Burokėliai ir kiviai? Skamba neįprastai, bet šis derinys tikrai veikia. Saldūs burokėliai susitinka su rūgštoku kiviu, o rezultatas…