Sveika mokykla
  • Ligos
  • Mityba
  • Grožis
  • Miegas
  • Rega
  • Sportas
  • Sodas ir daržas
  • Priemonės
  • Technologijos
  • Receptai
  • Apie mus
Sveika mokykla
Kontaktai
Sveika mokykla
  • Ligos
  • Mityba
  • Grožis
  • Miegas
  • Rega
  • Sportas
  • Sodas ir daržas
  • Priemonės
  • Technologijos
  • Receptai
  • Apie mus
NNamai
salt preserved whole lemon method
Skaityti daugiau

    Taip saugau citrinas jau 15 metų – jos nesupūna ir neišdžiūsta: ne visi žino šį triuką su stiklainiu

    • byRomanas
    • 2025-12-08
    Citrinos šaldytuve dažnai arba išdžiūsta ir sukietėja, arba apsitraukia pelėsiu. Bet yra paprastas būdas, kuris leidžia jas išlaikyti…
    RReceptai
    Skaityti daugiau

      Valgysite kibirais! Gruziniškos burokėlių salotos: čia sudėta visa, kas geriausia

      • byVisuomenės balsas
      • 2025-12-08
      Burokėlių salotos gruziniškai – viena mėgstamiausių Gruzijos virtuvės salotų, kurią pamėgo ir lietuviai. Jos paruošiamos greitai, o rezultatas…
      MMitai ir faktai
      different molds different safety
      Skaityti daugiau

        Pelėsiai ant duonos skiriasi nuo pelėsių ant sūrio: kada produktą reikia išmesti, o kada jį galima valgyti

        • byRomanas
        • 2025-12-08
        Radote pelėsį ant maisto ir svarstote – išmesti ar nupjauti? Atsakymas priklauso nuo to, koks tai produktas. Pelėsiai…
        RReceptai
        Skaityti daugiau

          Skaniausias šventinis desertas be orkaitės: karamelinis kremas, kurį dievins visa šeima

          • byVisuomenės balsas
          • 2025-12-08
          Šis desertas – tikras atradimas tiems, kurie neturi orkaitės arba tiesiog nenori su ja vargti. Švelnus, kreminis, su…
          RReceptai
          godmother s chefly broth rules
          Skaityti daugiau

            Sriuba, skaidresnė už kalnų kristalą: virėja krikštamotė išdavė 3 taisykles, kaip paruošti tobulą sultinį

            • byRomanas
            • 2025-12-08
            Skaidrus, auksinis sultinys – tikros namų sriubos pagrindas. Bet daugeliui jis gaunasi drumstas, su plaukiojančiomis nuoplaišomis ir ne…
            MMityba
            omega 3 fish sabotaging weightloss
            Skaityti daugiau

              Kokia žuvis pasirodė esanti pagrindinė svorio metimo sabotuotoja: ji dažnai rekomenduojama dėl omega-3

              • byRomanas
              • 2025-12-08
              Lašiša laikoma vienu sveikiausių baltymų šaltinių – ji turtinga omega-3 riebalų rūgščių, naudingų širdžiai ir smegenims. Tačiau tiems,…
              SSodas ir daržas
              parasitic plants leech nutrients
              Skaityti daugiau

                Šios 4 augalų rūšys yra tikri sodo „vampyrai”: kas siurbia drėgmę, o kas platina ligas

                • byMonika Veronika
                • 2025-12-08
                Kai kurie įprasti sodo ir kraštovaizdžio augalai atrodo nekalti, bet tyliai kenkia aplinkinėms lysvėms ir vaismedžiams. Vieni agresyviai…
                RReceptai
                Skaityti daugiau

                  Skaniau nei suši! Suši tortą „Filadelfija” gaminu visoms šventėms

                  • byVisuomenės balsas
                  • 2025-12-08
                  Suši tortas „Filadelfija” – tai efektingas būdas pamaloninti svečius be sudėtingo suši vyniojimo. Gaunasi didelis, beveik 2 kg…
                  RReceptai
                  Skaityti daugiau

                    Šį triuką sužinojau restorane – dabar krabų lazdeles gaminu tik taip

                    • byVisuomenės balsas
                    • 2025-12-08
                    Krabų lazdelės – vienas populiariausių šventinio stalo ingredientų. Bet dažniausiai jas tiesiog supjaustome ir sumaišome su majonezu. O…
                    MMityba
                    chew longer to reduce portions
                    Skaityti daugiau

                      Kiek laiko reikia valgyti, kad pasiektumėte maksimalų sotumo jausmą: paprastas triukas, kuris sumažins jūsų porcijas

                      • byRomanas
                      • 2025-12-08
                      Daugelis žmonių valgo per greitai – ir tai viena priežasčių, kodėl suvalgome daugiau nei reikia. Mokslas sako, kad…
                      NNamai
                      sachet eliminates closet mustiness
                      Skaityti daugiau

                        Įdėjau 1 maišelį į spintą – ir pelėsių kvapas dingo visam laikui: cheminio valymo darbuotojo metodas

                        • byMonika Veronika
                        • 2025-12-08
                        Pelėsių kvapas spintoje – dažna problema, ypač drėgnesnėse patalpose ar senesnėse spintelėse. Drabužiai įgeria tą nemalonų aromatą, o…
                        RReceptai
                        Skaityti daugiau

                          Kaip paruošti keptus pievagrybius, kad jie skoniu primintų miško grybus! Ačiū draugei už paslaptį

                          • byVisuomenės balsas
                          • 2025-12-08
                          Kepti grybai visada skanūs ir aromatingi, tačiau dažnai pievagrybiai gaunasi vandenėti ir be ryškaus skonio. Yra vienas paprastas…
                          Naujausi komentarai
                          • Valdas apie Virtuviniai peiliai tampa aštrūs kaip skustuvas: 4 paprasti triukai, kai neturite galąstuvo
                          • Lokys Officer ryšių apie „Tai  tik įskriejo į kampus” – graužikai išlėkė tarsi apdegę: visą žiemą nebuvo jokio šurmulio
                          • Gerda apie Protingi sodininkai niekada neišmeta kartono – jie renka jį visą žiemą, o pavasarį neturi jokių rūpesčių: 4 naudingi patarimai
                          • Visuomenės balsas apie Šaltiena jau praeitis, o dešrų nebeįperku: delikatesą ir kolageno šaltinį gaminu iš kiaulės kojų
                          • Janina Inga apie Šaltiena jau praeitis, o dešrų nebeįperku: delikatesą ir kolageno šaltinį gaminu iš kiaulės kojų

                          Naudingos nuorodos

                          • Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos
                          • Kauno klinikos
                          • Valstybinė ligonių kasa
                          • eSveikata.lt
                          • Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija
                          • Wikipedia: Sveikata

                          Lietuvos universitetai sveikatos srityje

                          • Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU)
                          • Vytauto Didžiojo universitetas – Sveikatos mokslų fakultetas
                          Naujausi įrašai
                          • Taip saugau citrinas jau 15 metų – jos nesupūna ir neišdžiūsta: ne visi žino šį triuką su stiklainiu 2025-12-08
                          • Valgysite kibirais! Gruziniškos burokėlių salotos: čia sudėta visa, kas geriausia 2025-12-08
                          • Pelėsiai ant duonos skiriasi nuo pelėsių ant sūrio: kada produktą reikia išmesti, o kada jį galima valgyti 2025-12-08
                          • Skaniausias šventinis desertas be orkaitės: karamelinis kremas, kurį dievins visa šeima 2025-12-08
                          • Sriuba, skaidresnė už kalnų kristalą: virėja krikštamotė išdavė 3 taisykles, kaip paruošti tobulą sultinį 2025-12-08
                          • Kokia žuvis pasirodė esanti pagrindinė svorio metimo sabotuotoja: ji dažnai rekomenduojama dėl omega-3 2025-12-08
                          • Šios 4 augalų rūšys yra tikri sodo „vampyrai”: kas siurbia drėgmę, o kas platina ligas 2025-12-08
                          • Skaniau nei suši! Suši tortą „Filadelfija” gaminu visoms šventėms 2025-12-08
                          • Šį triuką sužinojau restorane – dabar krabų lazdeles gaminu tik taip 2025-12-08
                          • Kiek laiko reikia valgyti, kad pasiektumėte maksimalų sotumo jausmą: paprastas triukas, kuris sumažins jūsų porcijas 2025-12-08
                          Sveika mokykla
                          Šioje svetainėje pateikiama informacija yra mūsų komandos surinkta ir patikrinta iš įvairių šaltinių, tačiau ji neturėtų būti laikoma absoliučiai teisinga ar nekintančia. Nepaisant pastangų užtikrinti tikslumą, gali pasitaikyti netikslumų ar klaidų. Skatiname naudotojus kritiškai vertinti pateiktą turinį ir priimti sprendimus remiantis įvairiais šaltiniais.