MMityba Skaityti daugiau Tirpioji ar užplikyta kava: kuri iš jų sveikesnė ir ar tikrai galima gerti kasdien?byMonika Veronika2025-12-02 Tiek tirpioji, tiek užplikyta kava suteikia energijos, kofeino ir biologiškai aktyvių junginių, tačiau jų apdorojimas smarkiai skiriasi. Būtent…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Paimu bulvę ir įdedu rožės stiebelį — po mėnesio rezultatas yra tiesiog stulbinantis, šaknys yra „žvėriškos”byMonika Veronika2025-12-02 Sodininkas praneša, kad įdėjo pusiau prinokusią rožės atžalą į tiksliai pritaikytą bulvę, tada visą kompoziciją pasodino šiltomis, drėgnomis…
NNamai Skaityti daugiau Sniego valymas kieme žiemą — patarimai, kaip išvengti vejos pažeidimųbyMonika Veronika2025-12-02 Sniego ir ledo valymas iš kiemo reikalauja praktinių įgūdžių ir tinkamų įrankių, kad būtų išvengta ilgalaikių vejos pažeidimų.…
SSodas ir daržas Skaityti daugiau Aš visada sėju šią pastarnokų veislę ir nebegalvoju apie kaloringas bulves: auginimo paslaptysbyMonika Veronika2025-12-02 Sodininkas, kuris teikia pirmenybę pastarnokams, pasirinko vieną patikimą veislę ir ją laiko pagrindine kultūra. Jo požiūris yra praktiškas:…
RReceptai Skaityti daugiau Gaminu sušius, bet ne su jūros dumbliais ir ryžiais: mano mėgstamiausias Naujųjų metų užkandis, kurį paruošiu per 20 minučių – atrodo „wow”byVisuomenės balsas2025-12-02 Idėjos Naujųjų metų stalo užkandžiams niekada nebus nereikalingos, nes kiekvienais metais norisi pagaminti kažką naujo ir kūrybiško. O…
RReceptai Skaityti daugiau Naminis kečupas, kuris skoniu pranoksta parduotuvinius variantusbyVisuomenės balsas2025-12-02 Tai vienas populiariausių ir patikrintų naminio kečupo receptų, išsiskiriantis glotnia, tiršta konsistencija ir natūraliu, ryškiu skoniu. Dėl ilgo…
NNaujienos Skaityti daugiau Malkų rinkimas žiemą: ką leidžia įstatymai ir kada gresia baudabyVisuomenės balsas2025-12-02 Žiemos pradžioje gyventojai dažniau domisi malkomis ir ieško galimybių pigiau pasiruošti šildymui. Miškas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas…
LLiaudies medicina Skaityti daugiau 15 minučių laikykite maišelius ant kojų: nuovargis išnyks, kulnai suminkštės — kaimynė netikėjo, kol pati neišbandėbyMonika Veronika2025-12-02 Įkišau kojas į užsegamus maišelius su šiltu vandeniu ir šiek tiek acto, atsipalaidavau 15 minučių, tikėdamasi tik šilto…
NNamai Skaityti daugiau Neskubėkite išpilti sūrymo iš stiklainių: kaip jį naudoti veiksmingam valymui namuosebyRomanas2025-12-02 Daugelis namų šeimininkių, suvalgę marinuotus agurkus ar kitas daržoves, iš karto išpila likusį sūrymą. Tačiau tai – klaida.…
RReceptai Skaityti daugiau Šiek tiek druskos į kavą – ir skonis atsiskleidžia iš naujo: gėrimas tampa švelnus, be perteklinio kartumo ir rūgštumobyMonika Veronika2025-12-02 Mažytė žiupsnelė nejoduotos druskos gali pakeisti puodelio skonį, slopindama kartumo ir rūgštumo receptorius ir pabrėždama skrudinimo aiškumą. Skonis…
LLiaudies medicina Skaityti daugiau Leiskite prieskoniams pražysti keptuvėje: profesionalų triukas, kuris visiškai pakeis jūsų patiekalų skonįbyVisuomenės balsas2025-12-02 Daugelis mano, kad pakanka tiesiog įberti prieskonių į patiekalą – ir aromatas atsiskleis savaime. Tačiau profesionalūs virėjai žino…
LLiaudies medicina Skaityti daugiau Kaip neapsinuodyti sūdyta žuvimi ir apsaugoti save nuo botulizmo infekcijosbyRomanas2025-12-01 Sūdyta, džiovinta ar rūkyta žuvis – mėgstamas daugelio užkandis. Tačiau netinkamai apdorota ar laikoma žuvis gali kelti rimtą…