Receptas iš kategorijos „supjaustyk, sudėk ir pamiršk”. Viskas kepama kartu – ir mėsa, ir garnyras. Rezultatas – sultinga vištiena ir troškinti kopūstai, kurie įgeria visus skonius. Puikus variantas, kai norite sočių pietų ar vakarienės, bet nenorite stovėti prie viryklės.
Ingredientai
- 700 g vištienos ( šlaunelės)
- 900 g kopūstų
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 2–3 skiltelės česnako
- 2 lauro lapeliai
- 4 šaukštai aliejaus
- 1–2 šaukštai sviesto
- Druskos, pipirų, kario, paprikos pagal skonį
Paruošimas
Vištieną nuplaukite ir nusausinkite. Įdėkite į dubenį, pabarstykite druska, kariu ir juodaisiais pipirais. Česnaką susmulkinkite, įberkite šiek tiek paprikos ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Viską išmaišykite ir palikite marinuotis, kol ruošite daržoves.
Svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Morką sutarkuokite stambia tarka. Kopūstus supjaustykite juostelėmis – jei jie kieti, šiek tiek paspauskite rankomis, kad suminkštėtų.
Visas daržoves sudėkite į gilų dubenį. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir gerai išmaišykite.
Kepimas
Daržoves sudėkite į kepimo maišelį. Ant viršaus išdėliokite marinuotas vištienos dalis. Įmeskite lauro lapelius ir pridėkite kelis gabaliukus sviesto.
Maišelį užriškite, perkelkite į kepimo skardą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 40 minučių 200°C temperatūroje.
Kai laikas praeis, atsargiai atidarykite maišelio viršų ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių – taip vištiena įgaus gražią auksinę spalvą.
Patiekimas
Patiekite karštą tiesiai iš orkaitės. Garnyro papildomai nereikia – kopūstai, įgėrę vištienos sultinių ir prieskonių, puikiai atlieka šį vaidmenį.
Šis patiekalas ypač patogus užimtoms dienoms. Paruošimas užtrunka vos 15 minučių, o orkaitė padaro visą likusį darbą.





